ОБЩИНСКИ ПРЕГЛЕДИ НА ЧИТАЛИЩНОТО ЛЮБИТЕЛСКО ИЗКУСТВО НОВА ЗАГОРА 2023
30.04.2023 416 Прегледи

ОБЩИНСКИ ПРЕГЛЕДИ НА ЧИТАЛИЩНОТО ЛЮБИТЕЛСКО ИЗКУСТВО НОВА ЗАГОРА 2023

В съботния 29-ти април, самодейни таланти от Община Нова Загора отново си дадоха среща  на Общинските прегледи на читалищното любителско изкуство, организирани от Община Нова Загора и НЧ „Д. П.Сивков – 1870”. На откриването му в театралния салон на читалището от 10 часа присъстваха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, председателят на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“  Георги Николов, кметове на населени места, представители на читалища, самодейци.

Андония Спасова – председател на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания в Общински съвет Нова Загора, имаше честта да поздрави участниците и гостите в залата на театралния салон в началото на самодейната и да открие поредното издание на Общинските любителски прегледи. Своите пожелания към всички присъстващи отправи и г-н Андриан Андреев, Рекиц – Сливен.
Тази година 14 читалища от общината  изявиха желание да се качат на сцената. Техните изпълнения бяха оценявани от жури, председателствано от  солиста на ансамбъл „Загоре”, гр. Стара Загора Веско Василев – възпитаник на музикалното училище в град Котел и на Шуменски университет със специалност „Музикална педагогика” и членове: Стоян Христанов – музикант–инструменталист, основал собствена гайдарска школа, възпитаник на музикалното училище в Димитровград и Музикална академия със специалност „Гайда” и Станимира Кънчева, началник-отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата”.

Верни на традицията, Общинските прегледи се превърнаха в истински празник. Със своите разнородни песенни, танцови и инструментални изяви в различните категории участниците за пореден път доказаха, че богатото ни културно наследство и българските духовни ценности и традиции се пазят, а приемствеността между поколенията е жива.
След последното изпълнение в богатата програма, настъпи дългоочакваният момент журито да обяви отличените в отделните категории.
„Това беше един неповторим ден с много таланти. Ние от журито се наслаждавахме на всички, които представиха най-доброто от себе си. То беше прекрасно, с много усмивки.”, каза председателят Веселин Василев преди обявяването на наградените.

Всички участници получиха грамота. Най-добре представилите се на първите три места във всяка категория бяха отличени с Диплом и парична награда, които им бяха връчени от членовете на журито. Някои от заелите първите места получиха и статуетки от РЕКИЦ-Сливен.

Предишна МАГИЯТА НА ТАНЦА БЕШЕ СПОДЕЛЕНА ОТ СТОТИЦИ ДЕЦА, УЧАСТНИЦИ В ДВА НАЦИОНАЛНИ ФОРУМА В КОТЕЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН МОЖЕ ДА СЕ ОБУЧАВАТ ПЪРВИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА АРМИЯТА НИ

  10 години след като в задължителната дотогава казарма влезе последният набор младежи и след това армията стана напълно професионална, днес идеята да се служи отново е в разцвет. Тя

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЧИСТВАНЕТО НА 15 СЕПТЕМВРИ

Младежки дом – Сливен заедно с Младежки общински съвет /МОС/ организираха на 15.09  около сто ученика от ППМГ „Д. Чинтулов”, ПГПЗЕ „З. Стояонв”, ПГСГ” „Арх. Георги Козаров“ , ОУ „Братя

Новини Сливен

КАТАСТРОФИРА АВТОВОЗ С КАТАСТРОФИРАЛИ КОЛИ

Автовоз, превозващ катастрофирали коли, претърпя пътно-транспортно произшествие. Случи се на Ямболската детелина на 22 март следобед, видя репортер на Sliveninfo. Автовозът се ударил в задната част на тир. Няма жертви