ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ГЛАСУВА ДА БЪДЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН СЪДИЯ КЪНЮ ЖЕКОВ
юли 17, 2019 749 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ГЛАСУВА ДА БЪДЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН СЪДИЯ КЪНЮ ЖЕКОВ

Да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Сливен бившия председател на Окръжния съд Къню Жеков, ще решава Общинският съвет на утрешната си редовна сесия. Това заяви по време на днешната пресконференция председателят на местния парламент Димитър Митев.

Общо 26 точки са включени в дневния ред на заседанието. По думите на Митев един от акцентите е даване на съгласие Общината да кандидатства с проектно предложение в партньорство с „Пътнически превози“ ЕООД по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. То е свързано с подобряване на качеството на атмосферния въздух, като се предвижда закупуването на тролейбуси и електробуси, както и обновяване и ремонт на съществуваща 35 годишна инфраструктура, осигуряваща експлоатацията на тролейбусния транспорт в града. Общата стойност на проекта е до 11 млн. лв., 100 % безвъзмездна финансова помощ.

И на утрешната сесия ще бъде гласувана промяната на бюджета за 2019 г. Тя касае отпускане на допълнителни средства на Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика и Комисията по образование, наука, култура и вероизповедание. Изменението е свързано и с осигуряване на финанси за попълване на културния календар на Община Сливен, както и на кметствата в малките населени места за ремонтни дейности и видеонаблюдение, погасяване на задължения към доставчици и др.
Ще бъде разгледано и гласувано приемането на Външен авариен план на „Петролна база“ – Сливен, както и утвърждаване на проекта и състава на Организационен комитет, свързан с проявите по повод празника на Сливен – Димитровден.
На пресконференцията стана ясно, че се предвиждат три допълнителни точки в дневния ред. Те са свързани с разрешение за изработване на подробен устройствен план на поземлен имот на територията на общината за изграждане на фотоволтаичен парк, удължаване на срока за избор на съдебни заседатели и последната допълнителна точка е свързана с допусната техническа грешка в едно от приетите на предходна сесия предложения.

Общинските съветници ще гласуват и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти, а също и отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ: ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОСРЕДСТВА
Следваща ОТКРИХА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА Д-Р НАЧО ПЛАНИНСКИ ПРЕД АДМИНИСТРАТИВНАТА СГРАДА НА БОЛНИЦАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 12 ЮНИ

Девет са новите случаи на Ковид-19 в Сливен и областта към 12 юни по данни на националната информационна система. Пет са болните лица от Нова Загора, сред които 3 са

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИВЕТСТВА УЧАСТНИЦИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ

Кметът Стефан Радев приветства участниците в изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм, който се провежда днес в Сливен. Основните теми са насочени към развитието на туризма в условията на

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ МЛАДЕЖКИЯТ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“

С гала-вечер и церемония по връчване на наградите снощи в зала „Сливен” приключи Третият младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”. Водещи на концерта бяха Виктор-Синан Бъчваров и Вяра Начева. Приветствие