ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ГЛАСУВА ДА БЪДЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН СЪДИЯ КЪНЮ ЖЕКОВ
17.07.2019 1077 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ГЛАСУВА ДА БЪДЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН СЪДИЯ КЪНЮ ЖЕКОВ

Да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Сливен бившия председател на Окръжния съд Къню Жеков, ще решава Общинският съвет на утрешната си редовна сесия. Това заяви по време на днешната пресконференция председателят на местния парламент Димитър Митев.

Общо 26 точки са включени в дневния ред на заседанието. По думите на Митев един от акцентите е даване на съгласие Общината да кандидатства с проектно предложение в партньорство с „Пътнически превози“ ЕООД по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. То е свързано с подобряване на качеството на атмосферния въздух, като се предвижда закупуването на тролейбуси и електробуси, както и обновяване и ремонт на съществуваща 35 годишна инфраструктура, осигуряваща експлоатацията на тролейбусния транспорт в града. Общата стойност на проекта е до 11 млн. лв., 100 % безвъзмездна финансова помощ.

И на утрешната сесия ще бъде гласувана промяната на бюджета за 2019 г. Тя касае отпускане на допълнителни средства на Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика и Комисията по образование, наука, култура и вероизповедание. Изменението е свързано и с осигуряване на финанси за попълване на културния календар на Община Сливен, както и на кметствата в малките населени места за ремонтни дейности и видеонаблюдение, погасяване на задължения към доставчици и др.
Ще бъде разгледано и гласувано приемането на Външен авариен план на „Петролна база“ – Сливен, както и утвърждаване на проекта и състава на Организационен комитет, свързан с проявите по повод празника на Сливен – Димитровден.
На пресконференцията стана ясно, че се предвиждат три допълнителни точки в дневния ред. Те са свързани с разрешение за изработване на подробен устройствен план на поземлен имот на територията на общината за изграждане на фотоволтаичен парк, удължаване на срока за избор на съдебни заседатели и последната допълнителна точка е свързана с допусната техническа грешка в едно от приетите на предходна сесия предложения.

Общинските съветници ще гласуват и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти, а също и отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ: ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОСРЕДСТВА
Следваща ОТКРИХА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА Д-Р НАЧО ПЛАНИНСКИ ПРЕД АДМИНИСТРАТИВНАТА СГРАДА НА БОЛНИЦАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ШОФЬОР, КАРАЛ С ОТНЕТА КНИЖКА

Служители на РУ-Твърдица са установели водач, който управлява МПС в период на лишаване с административна мярка. На 8 юли в град Твърдица е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван

Новини Сливен

ОБРАЗУВАНО Е ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА В СЛИВЕН

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 480 проверки за спазване

Новини Сливен

ПРАЗНИЦИ НА ФРАНКОФОНИЯТА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН

Традиция стана в навечерието на 20 март – Международния ден на Франкофонията, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“- Сливен да се организират различни прояви, посветени на френския език и култура. Така