ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ПРИЕ ВСИЧКИ ТОЧКИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА РЕДОВНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ПРИЕ ВСИЧКИ ТОЧКИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА РЕДОВНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ

Редовното си заседание проведе Общински съвет – Сливен днес. На него бяха приети всички заложени точки в дневния ред.
Общинските съветници одобриха предложенията за кандидатстване на Община Сливен по проект „Красива България“. Дейностите, които ще бъдат извършени по този проект са ремонт и монтаж на слънчева система на покрития басейн на ОУ „Елисавета Багряна“, както и подмяна на фасадната дограма и ремонт на покрива на РБ „Сава Доброплодни“.
С 33 гласа „За“ беше прието изменението и допълнението на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сливен. „Предложеното изменение касае синхронизирането на Наредбата със Закона за публичните финанси“, заяви при разглеждането на тази точка кметът Стефан Радев.
На сесията днес общинските съветници гласуваха и предложението Областният информационен център да продължи да развива и занапред своята дейност.
И днес беше приета промяна на бюджета на общината за 2018 г. „Изменението, което предлагаме е последно за тази година“, посочи от трибуната кметът Радев.
По думите му промяната е свързана с отпускане на средства за откриване на Социално кафе, както и допълнителни средства за закупуване на апаратура за отчитане на наркотични вещества и алкохол и др.
Беше гласувана и План-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения за битови отпадъци и поддържане на чистотата за 2019 г.
Местният парламент даде съгласие за подкрепа на проект на побратимения на Сливен град Мелитопол по Програма „Местни власти: партньорства за устойчиви градове“, свързан с водоснабдяване и канализация на украинския град.
В рамките на заседанието беше утвърден отчетът за дейността на Комисията по стипендии за 2018 г.
Общинските съветници приеха и изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общински детски градини, детски ясли и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен. „Изменението касае няколко компонента. Единият е свързан предложение на Прокуратурата да бъдат прецизирани граничните райони. Другият е свързан със синхронизиране на Наредбата с Регламента за защита на личните данни“, допълни Стефан Радев.
И днес бяха приети предложения за продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.

Предишна ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОТ "ВиК" - СЛИВЕН
Следваща ЦИФРОВИЯТ ЕДИНЕН ПАЗАР РАБОТИ ЗА ВАС! #DigitalSingleMarket

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

САЙТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДЛАГА НОВ КУЛТУРЕН РАЗДЕЛ

Във връзка с обявеното извънредно положение и отмяната на всички събития от културния календар през май сайтът на Община Сливен има нов раздел. В него може да намерите записи на

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА 24 МАЙ

Честит Ден на българската просвета и култура и славянска писменост! Честит 24 май, Сливен! Поклон към светите братя Кирил и Методий и тяхното велико дело! Поклон към дедите ни, посветили

Новини Сливен

НИТО ЕДИН ОТ ЧЕТИРИМАТА НОВОЗАРАЗЕНИ НЕ Е ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

Четири са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област, сочи националният информационен портал.  Положителни за коронавирусни инфекции резултати са дали изследванията на двама съпрузи от друга област в страната.  През летните

1 коментар

 1. homepage
  септември 02, 23:16

  As the admin of this web page is working, no uncerttainty very rapidly it wwill be renowned, due to
  its quality contents.
  homepage

  We’re happy to be hosting some oof the most effective provably fair Litecoin casino promotions.

  It’s the identical with ‘lucky dealers’ and slots tthat ‘are about to pay out’.

  The longer they’ll survive, the better the loot might be.

Остави коментар

fifteen + 17 =