ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА
21.03.2019 1138 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА

На редовната сесия на местния парламент днес бяха приети всичките 29 точки от дневния ред.

Сред тях са Отчетът за 2018 г. на Програма за опазване на околната среда на общината, както и отчетите за решенията и дейността на Общински съвет – Сливен за втората половина на предходната година.
Беше приет и Годишният план за действие по изпълнение на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги за 2020 г.
Общинските съветници гласуваха и промяна на бюджета на общината. По думите на кмета Стефан Радев предложеното изменение e във връзка с очаквани допълнителни приходи от данъка за недвижимите имоти. Той поясни, че във връзка с промяната в Закона за местните данъци и такси лицата, декларирали повече от едно основно жилище ще ползват преференции само за него. За всяко следващо данъкът ще се дължи в пълен размер. Стефан Радев посочи, че в разходната част са предвидени средства за ремонт на гробищни паркове в няколко населени места в общината, а също и изплащане на компенсации за покриване на загубите на превозвача „Пътнически превози“ ЕООД, с който Общината има сключен договор от 2018 г.

Общинският съвет одобри задействането на процедура, да бъде продължен срокът за безвъзмездното управление на крепостта „Туида“ от Община Сливен.

На заседанието днес беше одобрен и Общият устройствен план на общината и екологичната оценка към него.
Сред приетите точки от дневния ред беше и предложението пътищата от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Сливен да станат общински. Бул. „Панайот Хитов“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Макгахан“ и ул. „Генерал Скобелев“ са части от републиканската пътна мрежа. Промяната се налага заради намерението на Община Сливен да изгради велоалеи в тези отсечки, също и за подобряване организацията на движение.

Общинските съветници гласуваха и промяна на характера на собствеността на 300 декара в землището на летище „Бършен“.
И на днешната сесия бяха гласувани разпоредителни сделки с общинска собственост, промяна, одобрение и съгласуване на подробни устройствени планове и отпускане на финансови помощи на граждани.

Предишна ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ГРАБЕЖ НА ЛЕКАР
Следваща МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "МИРКОВИЧ" - СЛИВЕН РАЗПОЛАГА С РЕВОЛЮЦИОНЕН УРЕД ЗА ДИАГНОСТИКА НА РАКА НА ГЪРДАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕКШЪН С МАЗДА СЪБУДИ ЖИТЕЛИ ТЕ НА КВАРТАЛ „КЛУЦОХОР“ В СЛИВЕН

Истински екшън със спортен автомобил „Мазда“ събуди жителите на сливенския квартал „Клуцохор“. Тази сутрин е открита колата, ударена в дърво. Интересното в случая е, че автомобилът в ударен и в

Новини Сливен

ПИСАТЕЛЯТ ОТ СЛИВЕН МАРГАРИТ АБАДЖИЕВ ПРЕДСТАВИ НОВИЯ СИ РОМАН „ЦАРЯТ НА ТАТАРИТЕ“ В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ”

След облекчаване на част от противоепидемичните мерки, РБ „Сава Доброплодни” даде силен старт на програмата си за промоция на съвременна българска литература с премиерата на 17.06.2021г. на излезлия наскоро роман

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ОТКРИ КРЪГЛА МАСА В РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски откри днес кръгла маса „Литературният герой на съвременната детска и юношеска литература – трансформации и послания“. Проявата е част от XXVI-ия Национален фестивал на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 + 5 =