ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА
март 21, 2019 1064 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА

На редовната сесия на местния парламент днес бяха приети всичките 29 точки от дневния ред.

Сред тях са Отчетът за 2018 г. на Програма за опазване на околната среда на общината, както и отчетите за решенията и дейността на Общински съвет – Сливен за втората половина на предходната година.
Беше приет и Годишният план за действие по изпълнение на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги за 2020 г.
Общинските съветници гласуваха и промяна на бюджета на общината. По думите на кмета Стефан Радев предложеното изменение e във връзка с очаквани допълнителни приходи от данъка за недвижимите имоти. Той поясни, че във връзка с промяната в Закона за местните данъци и такси лицата, декларирали повече от едно основно жилище ще ползват преференции само за него. За всяко следващо данъкът ще се дължи в пълен размер. Стефан Радев посочи, че в разходната част са предвидени средства за ремонт на гробищни паркове в няколко населени места в общината, а също и изплащане на компенсации за покриване на загубите на превозвача „Пътнически превози“ ЕООД, с който Общината има сключен договор от 2018 г.

Общинският съвет одобри задействането на процедура, да бъде продължен срокът за безвъзмездното управление на крепостта „Туида“ от Община Сливен.

На заседанието днес беше одобрен и Общият устройствен план на общината и екологичната оценка към него.
Сред приетите точки от дневния ред беше и предложението пътищата от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Сливен да станат общински. Бул. „Панайот Хитов“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Макгахан“ и ул. „Генерал Скобелев“ са части от републиканската пътна мрежа. Промяната се налага заради намерението на Община Сливен да изгради велоалеи в тези отсечки, също и за подобряване организацията на движение.

Общинските съветници гласуваха и промяна на характера на собствеността на 300 декара в землището на летище „Бършен“.
И на днешната сесия бяха гласувани разпоредителни сделки с общинска собственост, промяна, одобрение и съгласуване на подробни устройствени планове и отпускане на финансови помощи на граждани.

Предишна ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ГРАБЕЖ НА ЛЕКАР
Следваща МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "МИРКОВИЧ" - СЛИВЕН РАЗПОЛАГА С РЕВОЛЮЦИОНЕН УРЕД ЗА ДИАГНОСТИКА НА РАКА НА ГЪРДАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ!

Днес България отбелязва националния празник 3-ти март. На тази дата, преди 143 години се слага началото на Третата българска държава. На 3 март 1878 г. в градчето Сан Стефано, днешния

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА КРАДЕЦ НА ПАРИ ОТ ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ

По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Веселин С. Той е обвинен за това, че на 10.04.2019 г. в гр. Сливен, от ветеринарна амбулатория, в условията

Новини Сливен

ОТ 20 ДО 24 ЮНИ – БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА В СЛИВЕН

„Седмица на отворените врати“ ще се проведе в периода 20-24 юни 2022 г. в сектора по фтизиатрия на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ -Сливен, който се намира до Отделението по инфекциозни

2 коментара

 1. David T Bolno and Dr Stacy Pineles
  април 26, 05:44

  … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: sliveninfo.bg/общинският-съвет-одобри-общия-устрой/ […]

 2. zweefparasol 400
  май 27, 16:21

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: sliveninfo.bg/общинският-съвет-одобри-общия-устрой/ […]

Остави коментар

2 × one =