ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЗАСЕДАВА В ЧЕТВЪРТЪК, 30 ЮЛИ
юли 28, 2020 988 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЗАСЕДАВА В ЧЕТВЪРТЪК, 30 ЮЛИ

Общински съвет-Сливен се събира на редовно заседание в четвъртък, 30 юли. 46 са точките, заложени в предварителния дневен ред.

Сред тях по думите на председателя на местния парламент Димитър Митев са изменението на бюджета, свързано с допълнителни разходи за ремонти по инфраструктурата в някои населени места и др., както и отчетът за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за първото шестмесечие на 2020 г.

Общинските съветници ще гласуват и изменението на план-сметката за дейностите по събиране и сметоизвозване и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване за настоящата година.
На сесията в четвъртък предстои да бъдат упълномощени представителите на Община Сливен и на местния парламент за участие в общите събрания на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК – Сливен и на „Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ АД Сливен.

Митев коментира, че сред точките за гласуване попадат и утвърждаване на общинската транспортна схема на линиите на градския транспорт и промяна на автобусните линии № 12 и № 15 от градски в междуселищни. Той допълни още, че в предварителния дневен ред са включени и обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество, свързани с промяна в характера на собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.

Заседанието ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа. Във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, то ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.

Предишна МАЛОБРОЕН ПРОТЕСТ В ПОНЕДЕЛНИК ВЕЧЕР В СЛИВЕН
Следваща ПОЛК. Д-Р ИЛИЯН КОМИТОВ ПРЕОДОЛЯ COVID -19 И СЕ ВЪРНА НА РАБОТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЛАК УБИ МЪЖ КРАЙ СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ

На 22 май, в 22,20 часа, е получен сигнал за блъснат мъж от влак, движещ се по направление Зимница – Сливен. Инцидентът е станал на километър 305+600 в землището на

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: НЯМА ДА ЗАТВАРЯМЕ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ

Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен няма да се затваря, то ще продължи да работи за пациентите. Това обяви пред Sliveninfo изпълнителният директор н областната болница д-р Васислав Петров.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗВЪРШВА РЕМОНТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

Започна ремонтът на сградата на Народно читалище „Даскал Димитър Димов-1908“ в село Желю войвода. „Стараем се паралелно със всички заложени дейности, в това число и проектите, които изпълняваме, да подкрепяме