ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК МИНЧО АФУЗОВ ИЗЛЕЗЕ С „КЪРВАВО“ ПИСМО ДО ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН
04.06.2018 14182 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК МИНЧО АФУЗОВ ИЗЛЕЗЕ С „КЪРВАВО“ ПИСМО ДО ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН

Общинският съветник от групата на БСП Минчо Афузов излезе с разтърсващо обръщение до своите избиратели. Писмото, което е публикувано във фейсбук профила на Афузов, с право може да се нарече „кърваво“.

Предлагаме Ви го без редакторска намеса:

Трудно се пише с малко думи, когато фактологията е важна и трябва да бъде разбрана. Затова, ще пиша колкото е необходимо. Дължа обяснение на всичките, над 400 души, които преференциално са гласували за мен преди почти 3 години.
На 31.05.2018г. Общински Съвет Сливен показа, че е изплетен от зависимости, пълен с противоречия и НАПЪЛНО ИЗПРАЗНЕН ОТ СЪДЪРЖАНИЕ. Тази структура, избрана от гражданите на Сливен, функционира в разрез с интересите на общността, приема решения, които са престъпно некомпетентни и вредни.
Често съм критикуван, че нямам изказвания по време на заседанията на ОС. Възпитаван съм, че за да каже нещо човек, трябва да е сигурен, че има кой да го чуе. Прав съм бил, че поне 21 от колегите ми са или глухи или малоумни и/или зависими, което ги определя като неподходяща аудитория за разумни доводи, предложения или спорове.
Решението по т.12 от дневния ред на заседанието от 31.Май.2018г.показа че 21, от ИЗБРАНИТЕ ОТ НАРОДА общински съветници:
1.НЕ работят за интересите на гражданите които са гласували за тях
2. Гласуват положително, за НЕКОМПЕТЕНТНО изгорвено предложение, изцяло в интерес на организация, която в миналото и до сега, работи с цел да изсмуква финансите на общината в посока джобовете и задълженията на Йордан Лечков.
3. Дават възможност, на потънало в задължения дружество да фалира, без собственикът да изгуби правата върху концесията на стадиона, хотела и т.н……….
ТОВА ПРАКТИЧЕСКИ ОЗНАЧАВА:
1.След фалитът на сегашното дружество концесодържател, всички негови кредитори губят шанса да си получат парите. сред тези кредитори е и Община Сливен…..Общите задължения са за над 600-700000лв. След това решение ОБЩИНАТА НЯМА ДА СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ. Сред кредиторите има много сливенски фирми, които почтенно плащат данъци, осигуровки и инвестират парите си на територията на общината. Всички те НЯМА ДА СИ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ!
3.След неплащането, Йордан Лечков НЯМА ДА ЗАГУБИ КОНЦЕСИЯТА КОЯТО МУ НОСИ НЯКАКВИ ДОХОДИ……
Тази концесия е единственият залог срещу задълженията на дружеството което е най-голям длъжник ………
До тук, уважаеми приятели, говорих за ефекта от решението. За неговата същност и истинските намерения, които стоят зад него. Нека да ви разясня сега НИВОТО НА КОМПЕТЕНТНОСТ!
Дружеството, което трябва да приеме концесионните права НЕ БЕШЕ РЕГИСТРИРАНО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР към 01.Юни 2018г!!!!!!! Това плаче за оставката на председателя на ОС, правната комисия, допуснала това гласуване в този му вид – ЦЯЛАТА, и на всички които гласуваха ЗА – 21 души от различни групи…..за съжаление и мои колеги от БСП. По същество, това решение прехвърли отговорността за управлението и стопанисването на ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО ЗА десетки милиони, на НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ДРУЖЕСТВО с несъществуващ ЕИН……………. Извинете ме, но без ЕИН няма как да се прехвърли каквото и да е било…… да не става дума за отговорност и права, върху имущество за десетки милиони лева.
Всички сега се оправдават, че са дали възможност на КМЕТА да реши, дали ще подпише този договор или не…….ТОВА УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ НЕ Е СЕРИОЗНО!!!! ТОВА СА ДЕТИНЩИНИ!
Гласуването по тази точка беше ДЕТЕРМИНИРАЩО за ОС Сливен………то определи доколко сегашният състав на ОС има волята и капацитета да съкъса завинаги с Йордан-Лечковщината и да започне да работи САМО и ЕДИНСТВЕННО в ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН
УВИ ПРОВАЛИХМЕ СЕ. Станахме жертва на зависимости, простотия, некомпетентност и безумие.
Надявам се, че предоставената информация и коментари, достатъчно обясняват тезата ми, че ТОЗИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ. След като повече от 50% от избранниците се оказаха неспособни да защитават интересите на общината и гражданите които са ги избрали, следва да прекратим съществуването му!
ИЛИ да променим състава. Да влязат други хора, не толкова зависими, не толкова продажни, не толкова малоумни. Хора с повече интелектуален и юридически потенциал……чиято компетентност би възпрепятствала гласуването на подобни АБСУРДИ!
Днес имам намерение да дам личен пример………не че се отказвам…..напротив, просто ще концентрирам усилията си в политическа равнина, която ще е по-полезна за общността и хората които гласуват за нас. По-полезна за гражданите на гр.Сливен, по полезна за партията ми.
Не мога да продължа с този срам, няма да продължа да използвам първо лице множествено число по отношение на ТОЗИ общински съвет!

Предишна СЪВЕТНИК ОТ СЛИВЕН Е ОСЪДЕН ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ
Следваща ПРЕУСТРОЙСТВО НА ДВИЖЕНИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕТИЯ КРЪГ ОТ ПЛАНИНСКИ ШАМПИОНАТ ПО АВТОМОБИЛИЗЪМ "БЪЛГАРКА 2018"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДОМ-СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ТРЕНИНГ ПО ПРАВА НА ЧОВЕКА

Младежки дом – Сливен проведе тренинг по права на човека/детето днес в залата на Областна управа по повод международния ден на правата на човека с ученици от ОУ „Хр. Ботев“

Новини Сливен

ПОДМЯНА НА ЗАХРАНВАЩИ КАБЕЛИ И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТАБЛА ЗАПОЧВА УТРЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВ.“НАДЕЖДА“

Подмяна на захранващи кабели и електрически табла започва утре в сливенския кв.“Надежда“. Това каза днес областният управител на Сливен Маринчо Христов, който бе домакин на среща между представители на електропреносното

Новини Сливен

ВОЕННА БОЛНИЦА- СЛИВЕН ТЪРСИ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Военно окръжие – Сливен обявява вакантни длъжности за военнослужещи – офицери и сержанти във Военномедицинска академия О Б Я В А Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × two =