ОБЩИНСКИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ СЛИВЕН – Д-Р МАЯ МИЛАНОВА, НАПУСКА ПАРТИЯТА
17.11.2022 2198 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ СЛИВЕН – Д-Р МАЯ МИЛАНОВА, НАПУСКА ПАРТИЯТА

Скъпи приятели,

Когато през 2004 г. станах учредител на ДСБ, вярвах, че тази тази партия ще промени България към по-добро. Че в нея са хора с професии, инициативни и вярващи в демокрацията, правовия ред и свободата на изразяване. Десни хора, чиято основна цел е да превърнат България в демократична и просперираща страна – член на НАТО и ЕС.

През тези вече повече от 18 години, дадох много за каузата ДСБ – време, активности,средства и съпричастност. Никога не взех каквото и да е. Никога не получих нещо в замяна. Не съм го и искала. За мен ДСБ бе бъдещето на моя син и неговото поколение. На всички българи, които искат да видят родината ни демократична и просперираща.

Скъпи приятели, аз съм щастлив човек, чиято професия помага на много хора и това ми носи удовлетворение. Винаги съм искала да видя в ръководството на моята партия подобни хора.

За съжаление, през последната година в ДСБ се настани  диктатура на посредствеността. Всичко започна от Националното събрание за избор на нов председател, което закъсня с повече от година в нарушение на Устава. На самия форум имаше всичко друго, но не и демократичен избор. Мнозина като мен си тръгнахме разочаровани и дълбоко замислени за бъдещето на партията.

Вторият голям шок изживях, когато нашата партия – ДСБ стана коалиционен партньор на БСП. Сигурна съм, че преди 18 години никой от учредителите на ДСБ не си е представял нещо подобно. Тогава разбрах, че жаждата за власт на малцина е надделяла над моралните принципи на мнозинството членове.

Последва разочарование в родния ми Сливен, чиято Общинска структура ръководих от януари т.г. Вместо нашето предложение за Заместник областен управител, бе наложена силово една спорна кандидатура.

Последва пълно игнориране на Общинската и Областна структура на ДСБ. Демократично избраните колективни органи на партията бяха заменени с издаване на пълномощни, характерни за партията на Ленин и Сталин. На практика сливенските членове на ДСБ видяха един болшевишки стил на подмяна на Общинското ръководство и с право се разочароваха.

Капката преля с пълното ни незачитане по време на последните парламентарни избори, когато отново някой си позволи да игнорира волята на мнозинството за сметка на лични интереси.

Скъпи приятели, демократи и хора от българската десница, моето сърце остава ваше и се надявам с много от вас да продължим започнатия преди 18 години път. За съжаление, ДСБ избра друга посока, която е несъвместима с моите политически и морални ценности. Искрено се надявам по истинския път да бъдем заедно в името на Сливен и България.

Д-р Мая Миланова,

Общински председател на ДСБ – Сливен, до днес,

17.11.2022г.

 

 

Предишна ДИМИТЪР МИТЕВ: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БАВИ СТРАТЕГИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Следваща СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ВАЛЯ РАДЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО 32-ро ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАСО РБ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕСТВАМЕ 185 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

На 18 юли се навършват 185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Областният управител на Сливен област Веселин Вълчев призовава днес да си припомним святото му дело

Новини Сливен

ДА ТЕ ЗАДЪРЖАТ С ЛИМОН В УСТА

Млад шофьор от Сливен шашна полицаите, спрели го за проверка, лапайки цял лимон в устата си. 21-годишния В.И. толкова бързал да отхапе част от лимона, че го напъхал целия в

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА РАДОСТИН Д. ОТ СЛИВЕН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Радостин Д. ( на 49г.). Той е обвинен за това, че на 30.01.2018г. в