ОБЩИНСКИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ СЛИВЕН – Д-Р МАЯ МИЛАНОВА, НАПУСКА ПАРТИЯТА

ОБЩИНСКИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ СЛИВЕН – Д-Р МАЯ МИЛАНОВА, НАПУСКА ПАРТИЯТА

Скъпи приятели,

Когато през 2004 г. станах учредител на ДСБ, вярвах, че тази тази партия ще промени България към по-добро. Че в нея са хора с професии, инициативни и вярващи в демокрацията, правовия ред и свободата на изразяване. Десни хора, чиято основна цел е да превърнат България в демократична и просперираща страна – член на НАТО и ЕС.

През тези вече повече от 18 години, дадох много за каузата ДСБ – време, активности,средства и съпричастност. Никога не взех каквото и да е. Никога не получих нещо в замяна. Не съм го и искала. За мен ДСБ бе бъдещето на моя син и неговото поколение. На всички българи, които искат да видят родината ни демократична и просперираща.

Скъпи приятели, аз съм щастлив човек, чиято професия помага на много хора и това ми носи удовлетворение. Винаги съм искала да видя в ръководството на моята партия подобни хора.

За съжаление, през последната година в ДСБ се настани  диктатура на посредствеността. Всичко започна от Националното събрание за избор на нов председател, което закъсня с повече от година в нарушение на Устава. На самия форум имаше всичко друго, но не и демократичен избор. Мнозина като мен си тръгнахме разочаровани и дълбоко замислени за бъдещето на партията.

Вторият голям шок изживях, когато нашата партия – ДСБ стана коалиционен партньор на БСП. Сигурна съм, че преди 18 години никой от учредителите на ДСБ не си е представял нещо подобно. Тогава разбрах, че жаждата за власт на малцина е надделяла над моралните принципи на мнозинството членове.

Последва разочарование в родния ми Сливен, чиято Общинска структура ръководих от януари т.г. Вместо нашето предложение за Заместник областен управител, бе наложена силово една спорна кандидатура.

Последва пълно игнориране на Общинската и Областна структура на ДСБ. Демократично избраните колективни органи на партията бяха заменени с издаване на пълномощни, характерни за партията на Ленин и Сталин. На практика сливенските членове на ДСБ видяха един болшевишки стил на подмяна на Общинското ръководство и с право се разочароваха.

Капката преля с пълното ни незачитане по време на последните парламентарни избори, когато отново някой си позволи да игнорира волята на мнозинството за сметка на лични интереси.

Скъпи приятели, демократи и хора от българската десница, моето сърце остава ваше и се надявам с много от вас да продължим започнатия преди 18 години път. За съжаление, ДСБ избра друга посока, която е несъвместима с моите политически и морални ценности. Искрено се надявам по истинския път да бъдем заедно в името на Сливен и България.

Д-р Мая Миланова,

Общински председател на ДСБ – Сливен, до днес,

17.11.2022г.

 

 

Предишна ДИМИТЪР МИТЕВ: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БАВИ СТРАТЕГИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Следваща СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ВАЛЯ РАДЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО 32-ро ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАСО РБ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ЛЮБОВТА В РБ ”САВА ДОБРОПЛОДНИ”

Какво е любовта? Любовта е най-красивото нещо в човешкия живот. В състояние е да промени коренно света ни. Тя е вълшебното чувство, което дава възможност на слепия да прогледне, на

Новини Сливен

НАГРАДА „МИЛОСЪРДИЕ“ ЗА 2022 Г. СЕ ПРИСЪЖДА НА КРАСИМИРА ТАНЕВА

Тазгодишният носител на наградата „Милосърдие“ е Красимира Танева. Предложението е внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“ – Сливен. Красимира Танева от дълги години заема

Новини Сливен

МЕРЦЕДЕС БЛЪСНА 3-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ В СЕЛО ПЪДАРЕВО

На 18 август, около 18,20 часа, в село Пъдарево е възникнало пътно произшествие. Микробус „Мерцедес“, управляван от 42-годишен водач от град Силистра, е ударил внезапно излязло на пътното платно момиче