ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАЗАРА В СЛИВЕН
10.04.2020 1764 Прегледи

ОБЩИНСКИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАЗАРА В СЛИВЕН

В събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8 до 16 часа. На място ще присъстват полицейски екипи. Всеки търговец и клиент трябва да ползва предпазни маски и да спазва и изискването за дистанция от 2 метра, което предполага максимум 30 клиенти на една алея. Задължително е всеки търговец да спазва лична хигиена и да извършва дезинфекция на сергията си. Това реши днес на редовното си заседание Общинският кризисен щаб.
Днес до 13.30 ч. ще се организира пробно пропускане на граждани в пазара с посока на движение север юг и по двете алеи.
Правилата са част от мерките на Община Сливен за ограничаване разпространението на коронавирус по време на извънредното положение.

Кметът Стефан Радев заяви, че по-голямата част от гражданите се съобразяват с новите правила и призова за още по-отговорно отношение, особено по време на предстоящите празници. Той припомни, че от днес започва поставянето на шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете пред църквите в града. Съоръженията ще останат там за периода на празниците от 11 до 20 април.
По инициатива на кмета Стефан Радев е създадена организация за вечерна дезинфекция около храмовете, чиито служители ще обработват с препарати вътре в помещенията.

Продължава ежедневната дезинфекция на критични точки около болничните заведения, спирки, пазара, детските площадки и кварталите „Речица“ и „Надежда“. Продължава и дейността на доброволците, които дезинфекцират входните врати и домофоните на жилищните блокове.

Община Сливен направи дарение от 200 предпазни престилки на областната болница.
На денонощния телефон на Общината продължават да постъпват сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки. Те са основно за струпване на хора, смесени групи деца и възрастни в селата, пред блокове, вилна зона, по пейките в центъра и пазара.
Образувано е едно досъдебно производство за неспазване на карантината и едно досъдебно производство за организиране на тържество в кв. „Надежда“.

Съставени са пет акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Продължава постоянното полицейско присъствие в кварталите „Надежда“ и „Речица“.

 

Предишна 50 ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА ОБРАЗУВАНИ В ОДМВР - СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕНСКИ СВЕЩЕНИК НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МОНТАЖЪТ НА ОСВЕТЛЕНИЕ НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ 2023 ГОДИНА

Кампанията за допълнително осветяване на пешеходните пътеки в Сливен, която Общината стартира през 2020 г., продължава и през настоящата година. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Дейностите са част

Новини Сливен

НА 5 ОКТОМВРИ ЦЕНТЪР СЕНС НИ КАНИ НА СЕМИНАР „КАК ДА ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ“

Организира семинар на тема „Как да обичаме себе си“ с водещ Радост Овагимян – психолог. Семинарът ще се проведе на 05.10.2019 г. / събота/ от 10:00 – 12:00 часа в

Новини Сливен

В СЛИВЕН ГЕРБ ТРЪГВА ЗА ПОБЕДА НА ПЪРВИ ТУР

ГЕРБ – Сливен се регистрира за участие в местните избори на 29 октомври. Стефан Радев е кандидатът на ГЕРБ за трети мандат като кмет на общината. Той ще бъде и