ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

Една от печелившите общински фирми в Сливен е осъдена да плати над 200 000 лева. Решението е на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo.

Иде реч за общинската фирма „Дентален център“ ЕООД. Според решението на съда общинското дружество трябва да заплати 200 000 лева на съпруга и двете деца на бившата главна счетоводителка Желязка Павлова, чиято смърт в дома и преди 10 години, според решение на ВКС, е приета за трудова злополука.

Дружеството е осъдено да плати 8 000 лева държавна такса и 5 000 лева адвокатски хонорар. Това обаче не е всичко. Според съдебното решение сумите трябва да бъдат платени с лихвите от деня на смъртта., до пълното им изплащане.

Според юристи това означава, че в крайна сметка общинското дружество ще трябва да плати още около 200 000 лева, което ще доведе до неговия фалит.

Информация за решението на Районен съд – Сливен получиха съветниците, които са членове на комисията по Оперативен контрол към местния парламент.

На последното заседание на комисията се разбра, че решението е обжалвано пред Окръжен съд – Сливен.

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ: ЕЗИКОВОТО И КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ УТВЪРЖДАВАТ ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕЧИЦА ПОБЕДИ МЕЧКАРЕВО В ДЕРБИТО НА ОБЛАСТНАТА ФУТБОЛНА ГРУПА

ФК „Аполон“ Речица победи ФК „Тунджа“ Мечкарево с 3:1 в дербито за върха в мач от седмия кръг на Областната футболна група. Срещата бе изпълнена с много емоции, като и

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „АЛГЪНС“ ЕООД ДО СЛИВЕНСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

Фирма „Алгънс“ ЕООД ЕИК 200531191 и адрес гр. Сливен, 8800, Производствена и складова база „Бършен“ – поземлен имот с идентификатор № 67338.456.1, собственост на „Алгънс“ ЕООД съобщава: Основен технологичен процес

Новини Сливен

СПОРТЕН КАЛЕНДАР НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

Ясни са вече спортните събития за 2019 година. Предвиждат се прояви на международно, републиканско, държавно и междуобластно ниво. Състезатели от различни възрасти ще представят своите умения и ще премерят сили

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nineteen − eight =