ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА
17.02.2019 3410 Прегледи

ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

Една от печелившите общински фирми в Сливен е осъдена да плати над 200 000 лева. Решението е на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo.

Иде реч за общинската фирма „Дентален център“ ЕООД. Според решението на съда общинското дружество трябва да заплати 200 000 лева на съпруга и двете деца на бившата главна счетоводителка Желязка Павлова, чиято смърт в дома и преди 10 години, според решение на ВКС, е приета за трудова злополука.

Дружеството е осъдено да плати 8 000 лева държавна такса и 5 000 лева адвокатски хонорар. Това обаче не е всичко. Според съдебното решение сумите трябва да бъдат платени с лихвите от деня на смъртта., до пълното им изплащане.

Според юристи това означава, че в крайна сметка общинското дружество ще трябва да плати още около 200 000 лева, което ще доведе до неговия фалит.

Информация за решението на Районен съд – Сливен получиха съветниците, които са членове на комисията по Оперативен контрол към местния парламент.

На последното заседание на комисията се разбра, че решението е обжалвано пред Окръжен съд – Сливен.

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ: ЕЗИКОВОТО И КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ УТВЪРЖДАВАТ ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ФИНАЛИТЕ ПО БАСКЕТБОЛ ЗА МОМИЧЕТА 5-7 КЛАС ОТ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017-2018“

Финалите на „Ученически игри 2017-2018“  по баскетбол за момичета 5-7 клас се провеждат от днес в Сливен. В късния следобед заместник- кметът Пепа Чиликова откри официално състезанието. Тя пожела на

Новини Сливен

СЪНЛИВИЯТ ТИРАНИН ЗАЛИТНА НА ТРОНА ОТ ДУМИТЕ „БОЛГАРИСТАН КАЛКТЪ“

Днес е кулминацията на честванията на 150 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Отбелязването ще се проведе на вр. Бузлуджа. Поемата „Хаджи Димитър“ е едно от

Новини Сливен

РАБОТНО ОБЛЕКЛО ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ ОСИГУРЯВА ЗА РАБОТНИЦИТЕ СИ „ВиК“ – СЛИВЕН

ВиК“ – Сливен получава утре работно облекло и лични предпазни средства по първата обществена поръчка за 164 000 лева от изпълнявания от дружеството проект за „Подобряване качеството на работните места“. Проектът

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 4 =