ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

Една от печелившите общински фирми в Сливен е осъдена да плати над 200 000 лева. Решението е на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo.

Иде реч за общинската фирма „Дентален център“ ЕООД. Според решението на съда общинското дружество трябва да заплати 200 000 лева на съпруга и двете деца на бившата главна счетоводителка Желязка Павлова, чиято смърт в дома и преди 10 години, според решение на ВКС, е приета за трудова злополука.

Дружеството е осъдено да плати 8 000 лева държавна такса и 5 000 лева адвокатски хонорар. Това обаче не е всичко. Според съдебното решение сумите трябва да бъдат платени с лихвите от деня на смъртта., до пълното им изплащане.

Според юристи това означава, че в крайна сметка общинското дружество ще трябва да плати още около 200 000 лева, което ще доведе до неговия фалит.

Информация за решението на Районен съд – Сливен получиха съветниците, които са членове на комисията по Оперативен контрол към местния парламент.

На последното заседание на комисията се разбра, че решението е обжалвано пред Окръжен съд – Сливен.

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ: ЕЗИКОВОТО И КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ УТВЪРЖДАВАТ ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН СЧУПИ РЪКАТА НА ЖЕНА В КРЪЧМА

68-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за причиняване на телесна повреда. На 3 октомври, около 14,50 часа, в заведение в центъра на село Еленово е възникнал скандал между 68-годишния

Новини Сливен

ОПИТ № 6

Община Сливен ще опита да продаде сградата на бившата Популярна банка. За шести път. Кметът на общината Стефан Радев предлага на общинските съветници да му възложат провеждането на публичен търг

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА 21-ГОДИШЕН КРАДЕЦ НА ОБУВКИ

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за кражба . На 13 юни, около 07,00 часа, 21-годишният С.Т. е извършил кражба на обувки, оставени пред апартамент в жилищна сграда в град

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 + 6 =