ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

Една от печелившите общински фирми в Сливен е осъдена да плати над 200 000 лева. Решението е на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo.

Иде реч за общинската фирма „Дентален център“ ЕООД. Според решението на съда общинското дружество трябва да заплати 200 000 лева на съпруга и двете деца на бившата главна счетоводителка Желязка Павлова, чиято смърт в дома и преди 10 години, според решение на ВКС, е приета за трудова злополука.

Дружеството е осъдено да плати 8 000 лева държавна такса и 5 000 лева адвокатски хонорар. Това обаче не е всичко. Според съдебното решение сумите трябва да бъдат платени с лихвите от деня на смъртта., до пълното им изплащане.

Според юристи това означава, че в крайна сметка общинското дружество ще трябва да плати още около 200 000 лева, което ще доведе до неговия фалит.

Информация за решението на Районен съд – Сливен получиха съветниците, които са членове на комисията по Оперативен контрол към местния парламент.

На последното заседание на комисията се разбра, че решението е обжалвано пред Окръжен съд – Сливен.

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ: ЕЗИКОВОТО И КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ УТВЪРЖДАВАТ ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ ВЕЧЕ ИМА АКТ ЗА СОБСТВЕНОСТ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски утвърди акт за публична държавна собственост на язовир „Асеновец“. Актът е вписан в Службата по вписвания с входящ регистрационен номер от 17 януари 2019

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА НА ПЛОЩАДА В НОВОГОДИШНАТА НОЩ

За общоградското  веселие – ,,Заедно в новогодишната нощ”, на 31 декември от 23.30 часа, Община Сливен е подготвила празнични илюминации. В последните минути на празничната нощ, всички гости и жители

Новини Сливен

ОБСЛЕДВАХА СТАРИЯ БРЯСТ С ИМПУЛСЕН ТОМОГРАФ

Обследване на Стария бряст със специален уред – импулсен томограф, се извърши вчера. Той беше поставен около ствола на дървото на височина 1,20 м – 1,30 м. Уредът е неинвазивен. Изпуска механични

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

twenty − 5 =