ОБЩИНСКА СЪВЕТНИЧКА ЗАПОЧВА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ДРАСТИЧНО ВДИГАНЕ НА ТАКСА СМЕТ В НОВА ЗАГОРА
юли 16, 2020 1548 Прегледи

ОБЩИНСКА СЪВЕТНИЧКА ЗАПОЧВА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ДРАСТИЧНО ВДИГАНЕ НА ТАКСА СМЕТ В НОВА ЗАГОРА

Уважаеми жители на Община Нова Загора,

На 06.07.2020 г. в Общински съвет – Нова Загора е внесено предложение от кмета на общината г-н Николай Грозев за увеличаване на такса битови отпадъци за домакинствата. Предложението е от 1,34‰ върху данъчната оценка на имота таксата да стане 5‰.
В края на 2019 г. кметът на общината публично чрез медиите обеща, че таксата за смет няма да се вдига. Близо половин година по-късно това обещание е забравено. Недопустимо е, особено в условията на епидемията от COVID-19 и провокираната от нея икономическа и социална криза, хората от общината да бъдат натоварени с още една непосилна за плащане сума.

Не само недопустимо, но и безобразно и безочливо е подобно предложение. В същото време услугата, която получаваме в момента, и която ще получаваме срещу близо четири пъти повече пари, не струва и жълти стотинки. В града липсват достатъчно контейнери, в които хората да изхвърлят сметта си, а по селата липсват или преливат непочистени с месеци.

Ние,  гражданите,  имаме пълното право да изразим мнението си, но и да настояваме пред хората, които сме избрали и на които сме гласували доверие да работят за нас,  да се съобразят с исканията ни. Не може в тежки времена като днешните, когато хората са притеснени за бъдещето си, с решенията си Общинския съвет да ги натоварва допълнително.

Включвайки се в подписката, нека покажем на управляващите, че не приемаме увеличението на такса смет.

 

Кремена Петрова, общински съветник

Предишна ИВАН ГЕШЕВ В ШИВАЧЕВО: КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ПОДАВАМ ОСТАВКАТА
Следваща ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР: БЪРЗАТА И ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАКЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОДМВР – СЛИВЕН ДОВЕДЕ ДО ЗАДЪРЖАНЕТО НА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БАЛ С МАСКИ В ДЕТСКА ЯСЛА № 3

За втора поредна година в Детска ясла №3 се проведе парад на приказните герои –   „Есенен карнавал – Бал с маски” .  Карнавалът премина с много игри, песни и танци. 

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ: ДНЕС ГЛАСУВАХ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ

  Днес гласувах за възстановяване на демократичните принципи в управлението и за възстановяване на държавността, заяви областният управител Минчо Афузов, след като даде вота си за избор на президент и

Новини Сливен

ЧАВДАР БОЖУРСКИ: НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПАНИКА, СПАЗВАЙТЕ ХИГИЕНА И РАЗПОРЕДБИТЕ НА МЗ

Първи случай на коронавирусна инфекция е регистриран в Сливен. Пациентът е мъж, жител на града. Завърнал се е от Англия.  Взетите му проби са дали положителен резултат. Пациентът е откаран до