ОБЩИНСКА СЪВЕТНИЧКА ЗАПОЧВА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ДРАСТИЧНО ВДИГАНЕ НА ТАКСА СМЕТ В НОВА ЗАГОРА
юли 16, 2020 1230 Прегледи

ОБЩИНСКА СЪВЕТНИЧКА ЗАПОЧВА ПОДПИСКА СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ДРАСТИЧНО ВДИГАНЕ НА ТАКСА СМЕТ В НОВА ЗАГОРА

Уважаеми жители на Община Нова Загора,

На 06.07.2020 г. в Общински съвет – Нова Загора е внесено предложение от кмета на общината г-н Николай Грозев за увеличаване на такса битови отпадъци за домакинствата. Предложението е от 1,34‰ върху данъчната оценка на имота таксата да стане 5‰.
В края на 2019 г. кметът на общината публично чрез медиите обеща, че таксата за смет няма да се вдига. Близо половин година по-късно това обещание е забравено. Недопустимо е, особено в условията на епидемията от COVID-19 и провокираната от нея икономическа и социална криза, хората от общината да бъдат натоварени с още една непосилна за плащане сума.

Не само недопустимо, но и безобразно и безочливо е подобно предложение. В същото време услугата, която получаваме в момента, и която ще получаваме срещу близо четири пъти повече пари, не струва и жълти стотинки. В града липсват достатъчно контейнери, в които хората да изхвърлят сметта си, а по селата липсват или преливат непочистени с месеци.

Ние,  гражданите,  имаме пълното право да изразим мнението си, но и да настояваме пред хората, които сме избрали и на които сме гласували доверие да работят за нас,  да се съобразят с исканията ни. Не може в тежки времена като днешните, когато хората са притеснени за бъдещето си, с решенията си Общинския съвет да ги натоварва допълнително.

Включвайки се в подписката, нека покажем на управляващите, че не приемаме увеличението на такса смет.

 

Кремена Петрова, общински съветник

Предишна ИВАН ГЕШЕВ В ШИВАЧЕВО: КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ПОДАВАМ ОСТАВКАТА
Следваща ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР: БЪРЗАТА И ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАКЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОДМВР – СЛИВЕН ДОВЕДЕ ДО ЗАДЪРЖАНЕТО НА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАЙ – НИСКОТО НИВО НА ЗАБОЛЯЕМОСТ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН Е ОТЧЕТЕНО ПРЕЗ ПЕРИОДА 24 – 30 АВГУСТ

Най-ниското ниво на заболяемост от COVID-19 в община Сливен от началото на пандемията е отчетено през периода 24-30 август. Това стана ясно по време на пресконференция на кмета Стефан Радев

Новини Сливен

3337 МАРИИ ПРАЗНУВАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Един от най-важните и значими празници отбелязваме днес – Успение Богородично. В община Сливен дамите, носещи името Мария са 3337. От тях 2467 са с постоянен адрес в град Сливен.

Новини Сливен

ПОЧИТ КЪМ ГЕРОИТЕ ОТ ШЕСТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛК

Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена на церемония на 23 ноември пред паметника на полка в Сливен. На тази дата преди 94 години паметникът е бил открит.