ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ТВЪРДИЦА С АПЕЛ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕПОРЪЧАНИ МЕРКИ
март 17, 2020 410 Прегледи

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ТВЪРДИЦА С АПЕЛ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕПОРЪЧАНИ МЕРКИ

Общинска администрация – Твърдица във връзка с изключително сериозната епидемологична обстановка в страната и за недопускане на случаи на заразяване с коронавирис на територията на общината, се обръща към всички граждани с молба за стриктно спазване на всички препоръчани от националния щаб епидемологични мерки.

Молим връщащите се на територията на общината от рискови райони на страната и света да спазват определената карантина.

Молим всички, които имат информация за завърнали се от рискови държави, но неспазващи карантина да сигнализират на телефони: 045442401 РУ на МВР – Твърдица, 045442308 оперативен дежурен на община Твърдица , национален телефон 112 – в краен случай.

Общинска администрация обявява свой телефонен номер – 045442225 с отговорник г-жа Снежана Пеева, на който могат да звънят всички самотно живеещи или техни близки намиращи се зад граница или при условията на карантина за подаване на сигнали за помощ.

Общинска администрация се обръща към всички, които желаят да се включат като доброволци, включително и към БЧК при прилагане на мерки против коронавирус, както и в мероприятия за подпомагане на самотно живеещи и хора без възможност да напускат домовете си да заявяват готовността си на телефон 045442225 – г-жа Снежана Пеева или 045442311 централа на община Твърдица.

Уведомяваме гражданите на община Твърдица, че за недопускане на разпространение на коронавирус административните услуги на общинска администрация, вкл. нотариалните заверки ще се извършват единствено в центъра за услуги. Временно се преустановяват приемните дни и достъпа до сградата на общинска администрация.

Обслужването ще се извършва чрез влизане по един като изчакването на реда ще се извършва извън помещението на центъра за услуги.

Умоляваме гражданите за разумна преценка на нуждата и спешността от извършването на административни услуги с оглед максимално ограничаване на движението и струпването на хора.

С оглед на обстоятелството, че децата са във ваканция умоляваме родителите да оказват постоянен контрол върху тяхното движение за да не се допуска масовото им събиране и безконтролно предвижване в рискови зони на града – лечебни заведения, магазини, гари, паркове и др. места.

Молим директорите на училища и други организации осигуряващи свободен достъп до интернет на територията на училищата или публични площи да преустановят подаването му с оглед несъздаване на предпоставка за събиране на големи групи деца на едно място.

Убедени сме, че нашата дисциплинираност и стиковани действия са най правилния подход при форсмажорните условия, в които се намира света и страната ни.

На по късен етап общинска администрация ще обяви на страницата и профила си и телефони на лица за контакт и в кметствата, на които може да се подават сигнали за подпомагане на самотно живеещи лица.

Уважаеми съграждани, ако забележите необосновано увеличение на цените на личните предпазни средства или други стоки от първа необходимост молим незабавно да подадете сигнал на един от посочените по горе телефони за контакт за извършване на проверка от икономическа полиция.

Вярваме, че всички заедно ще се справим.

Предишна КЪНЧО СТОЙЧЕВ: ИЗКАРАХ КОРОНАВИРУСА, НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШЕН .....
Следваща БДС - СЛИВЕН ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНСТИТУЦИИ КООРДИНИРАХА ДЕЙСТВИЯТА СИ ЗА ПРЕДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИТЕ КНИЖА В ЗАЛА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ НА 26 МАЙ

Всички секционни избирателни комисии на територията на област Сливен и тази година ще предават изборните книжа в зала „Васил Левски“ на Районната избирателна комисия, а „Информационно обслужване“ извършва преброяването. Днес

Новини Сливен

БАВНО И ПОЛЕКА ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА“ НАПРЕДВА С ПО НЯКОЛКО МЕТРА

Строящата се 12-та година църква „Света Петка“ напредва бавно и полека. В момента бъдещият храм се затваря, установи проверка на Sliveninfo. „Миналата година Сливенска митрополия отпусна 50 хил. лева за

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОДПИСА ДОГОВОРА ПО ПРОЕКТА ЗА РЕМОНТ НА ЛИФТА И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ В СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев подписа договор с Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) за безвъзмездно финансиране и изпълнение на проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване