ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ТВЪРДИЦА С АПЕЛ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕПОРЪЧАНИ МЕРКИ
март 17, 2020 744 Прегледи

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ТВЪРДИЦА С АПЕЛ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕПОРЪЧАНИ МЕРКИ

Общинска администрация – Твърдица във връзка с изключително сериозната епидемологична обстановка в страната и за недопускане на случаи на заразяване с коронавирис на територията на общината, се обръща към всички граждани с молба за стриктно спазване на всички препоръчани от националния щаб епидемологични мерки.

Молим връщащите се на територията на общината от рискови райони на страната и света да спазват определената карантина.

Молим всички, които имат информация за завърнали се от рискови държави, но неспазващи карантина да сигнализират на телефони: 045442401 РУ на МВР – Твърдица, 045442308 оперативен дежурен на община Твърдица , национален телефон 112 – в краен случай.

Общинска администрация обявява свой телефонен номер – 045442225 с отговорник г-жа Снежана Пеева, на който могат да звънят всички самотно живеещи или техни близки намиращи се зад граница или при условията на карантина за подаване на сигнали за помощ.

Общинска администрация се обръща към всички, които желаят да се включат като доброволци, включително и към БЧК при прилагане на мерки против коронавирус, както и в мероприятия за подпомагане на самотно живеещи и хора без възможност да напускат домовете си да заявяват готовността си на телефон 045442225 – г-жа Снежана Пеева или 045442311 централа на община Твърдица.

Уведомяваме гражданите на община Твърдица, че за недопускане на разпространение на коронавирус административните услуги на общинска администрация, вкл. нотариалните заверки ще се извършват единствено в центъра за услуги. Временно се преустановяват приемните дни и достъпа до сградата на общинска администрация.

Обслужването ще се извършва чрез влизане по един като изчакването на реда ще се извършва извън помещението на центъра за услуги.

Умоляваме гражданите за разумна преценка на нуждата и спешността от извършването на административни услуги с оглед максимално ограничаване на движението и струпването на хора.

С оглед на обстоятелството, че децата са във ваканция умоляваме родителите да оказват постоянен контрол върху тяхното движение за да не се допуска масовото им събиране и безконтролно предвижване в рискови зони на града – лечебни заведения, магазини, гари, паркове и др. места.

Молим директорите на училища и други организации осигуряващи свободен достъп до интернет на територията на училищата или публични площи да преустановят подаването му с оглед несъздаване на предпоставка за събиране на големи групи деца на едно място.

Убедени сме, че нашата дисциплинираност и стиковани действия са най правилния подход при форсмажорните условия, в които се намира света и страната ни.

На по късен етап общинска администрация ще обяви на страницата и профила си и телефони на лица за контакт и в кметствата, на които може да се подават сигнали за подпомагане на самотно живеещи лица.

Уважаеми съграждани, ако забележите необосновано увеличение на цените на личните предпазни средства или други стоки от първа необходимост молим незабавно да подадете сигнал на един от посочените по горе телефони за контакт за извършване на проверка от икономическа полиция.

Вярваме, че всички заедно ще се справим.

Предишна КЪНЧО СТОЙЧЕВ: ИЗКАРАХ КОРОНАВИРУСА, НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШЕН .....
Следваща БДС - СЛИВЕН ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

И БЕЗ КНИЖКА, И ДРОГИРАН ЗАД ВОЛАНА

Неправоспособен водач, употребил наркотици, е установен от полицейски служители на град Нова Загора. На 20 юни, около 09,20 часа, е извършена проверка на  17-годишния А.Й. от град Нова Загора, водач

Новини Сливен

МЕРКИТЕ В ГЪСТО НАСЕЛЕНИТЕ КВАРТАЛИ В СЛИВЕН ОГРАНИЧИХА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОВИД – 19

От началото на епидемията от коронавирус  общо 5 270 лица в Сливенска област са били под домашна карантина. Към 28 май  повечето са отпаднали и в момента броят на карантинираните възлиза на 819

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА

Водач с алкохол 2,68 промила алкохол е установен от полицейски служители на РУ-Сливен в село Мечкарево. Вчера, около 20,00 часа, в началото на смяната на нощния патрул, който извършва контрол