ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧАВА С 50 ПРОЦЕНТА

ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧАВА С 50 ПРОЦЕНТА

Общинската субсидия за читалищата в Сливен и населените места за 2020 година се увеличава с 50 процента. Това стана ясно по време на работно заседание на комисията за разпределяне на държавната и общинска субсидии. В нея участват представители на читалища в общината. На срещата присъства и кметът Стефан Радев. Той увери, че ще продължи да подкрепя читалищните дейци, защото те поддържат духовността в града и населените места.

„Очаквам тази година да сте още по-активни и да поддържате жив духа на хората, така че да усещат читалището все повече като свое място, където се случват добри неща“, каза кметът.

Присъстващите благодариха на Стефан Радев, че през 2019 година за първи път беше отпусната общинска субсидия за читалищата в размер на 20 000 лева, а тази година се увеличава с 50 процента и сумата вече е 30 000 лева. Със средствата се финансират проекти, които подпомагат читалищната дейност и ползата от тях е голяма, стана ясно още от срещата.
На заседанието беше избрана работна група с представители на читалища от града и селата, която ще изготви предложение за разпределение на държавната и общинската субсидии, съгласно разпоредбите на Закона за народните читалища. Средствата от държавата са 1 милион 75 хиляди 320 лева.

Предишна ШОК И УЖАС ЗА ТЪРКАЧИТЕ НА БИЛЕТЧЕТА
Следваща РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ‘САВА ДОБРОПЛОДНИ” КАНИ ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ЛЮБОВНАТА ПОЕЗИЯ НА ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА „НЕПАДАЩА ЗВЕЗДА” НА ПОЕТА ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАТАСТРОФА НА КРЪГОВОТО „РОЗОВА ГРАДИНА“

Катастрофа затруднява движението на кръговото кръстовище „Розова градина“ в Сливен, видя репортер на Sliveninfo. Ударили са се микробус „Рено“ и лек автомобил „Рено“. Има счупени стъкла. На място пристигна полиция.

Новини Сливен

86 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 287 души са диагностицирани с коронавирус у нас след направени 4 407 PCR теста за денонощие, показват данните в Единния информационен портал. Така общият брой на потвърдените случаи става

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ СЕ ОТТЕГЛЯ КАТО ОБЛАСТЕН КООРДИНАТОР НА ИТН В СЛИВЕН

Владимир Русев, който беше два пъти депутат от партията на Слави Трифонов, се оттегля като областен координатор, научи Sliveninfo.  Все още не ясно кой ще заеме неговото място. Оттеглянето на