ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧАВА С 50 ПРОЦЕНТА

ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧАВА С 50 ПРОЦЕНТА

Общинската субсидия за читалищата в Сливен и населените места за 2020 година се увеличава с 50 процента. Това стана ясно по време на работно заседание на комисията за разпределяне на държавната и общинска субсидии. В нея участват представители на читалища в общината. На срещата присъства и кметът Стефан Радев. Той увери, че ще продължи да подкрепя читалищните дейци, защото те поддържат духовността в града и населените места.

„Очаквам тази година да сте още по-активни и да поддържате жив духа на хората, така че да усещат читалището все повече като свое място, където се случват добри неща“, каза кметът.

Присъстващите благодариха на Стефан Радев, че през 2019 година за първи път беше отпусната общинска субсидия за читалищата в размер на 20 000 лева, а тази година се увеличава с 50 процента и сумата вече е 30 000 лева. Със средствата се финансират проекти, които подпомагат читалищната дейност и ползата от тях е голяма, стана ясно още от срещата.
На заседанието беше избрана работна група с представители на читалища от града и селата, която ще изготви предложение за разпределение на държавната и общинската субсидии, съгласно разпоредбите на Закона за народните читалища. Средствата от държавата са 1 милион 75 хиляди 320 лева.

Предишна ШОК И УЖАС ЗА ТЪРКАЧИТЕ НА БИЛЕТЧЕТА
Следваща РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ‘САВА ДОБРОПЛОДНИ” КАНИ ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ЛЮБОВНАТА ПОЕЗИЯ НА ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА „НЕПАДАЩА ЗВЕЗДА” НА ПОЕТА ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАРУЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН – ЖЪЛТИ, С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА И СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ

Каруците в община Сливен трябва да имат номера, изписани от двете страни на превозното средство с черен цвят. Регистрационният номер ще съдържа цифри и букви, които да идентифицират населеното място.

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА 7200 ЛЕВА ОТ АПАРТАМЕНТ НА 32-ГОДИШЕН МЪЖ В КВАРТАЛ „БЪЛГАРКА“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по две кражби, заявени на 17 януари. За времето от 07,20 до 19,45 часа от апартамент в сливенския квартал „Българка“ е извършена кражба на сумата от

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОСРЕЩА НОВАТА ГОДИНА НА ПЛОЩАДА С НАРОДНА МУЗИКА, ВИНО И БАНИЦА С КЪСМЕТИ

Жителите и гостите на Сливен, които заедно ще посрещнат новата 2018 година на площада пред Общината, ще се почерпят с хубаво вино и ще открият късмета си в новогодишната баница.