ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В ТВЪРДИЦА С НЕОБИЧАЕН ПРИЗИВ КЪМ МЕСТНИТЕ ХОРА
11.10.2023 526 Прегледи

ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В ТВЪРДИЦА С НЕОБИЧАЕН ПРИЗИВ КЪМ МЕСТНИТЕ ХОРА

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ ОБЩИНА ТВЪРДИЦА,

Общинска администрация се обръща към Вас с необичаен призив.

Почти две седмици продължава протестът на енергитици и миньори, които с  действията си затвориха важни пътни артерии в страната. Както многократно сме Ви информирали, Община Твърдица депонира събрания битов отпадък на претоварна станция Гурково, намираща се в началото на прохода на Републиката. След 29.09.2023 г. достъпът до претоварната станция е преустановен.

Практически община Твърдица не разполага с алтернатива за депониране на битовия отпадък и по този начин се оказва парализирана, тъй като камионите се пълнят, но е невъзможно тяхното разтоварване в претоварна станция Гурково. Протестиращите не допускат шофьорите да преминат, а едновременно с това не допускат и камионите извозващи депонираните в претоварната станция количества.

Създали сме кризисна организация за разтоварване на най – натоварените точки в общината – предимно около училища и детски градини.

В ТАЗИ ВРЪЗКА МОЛИМ

за Вашето съдействие. Нека временно максимално да ограничим количествата отпадъци, които се изхвърлят около контейнерите и нямат характер на битова смет /остатъци от мебели, дрехи, кашони, остатъци от селскостопанска продукция, строителни материали/ до нормализиране на ситуацията в страната. На този етап не се знае докога ще продължи блокадата на пътните артерии и ние трябва да се организираме, за да не изпаднем в критична ситуация.

Надяваме се в този момент всички да се обединим и да не толерираме безкритичното замърсяване. Разчитаме на разум и съдействие от всички кандидати за кметове и общински съветници. Разчитаме на постващите в социалните мрежи не само да показват местата, където са изхвърлени огромни количества домашна покъщнина /мебели, ел. уреди, дрехи, книги, играчки, кухненски прибори и посуда/,  строителни материали и селскостопанска продукция – огромни количества, а и да съдействат за идентифициране на нарушителите. Всички те не са предмет на услугата сметосъбиране. В нормални условия винаги сме се справяли и сме ги депонирали. Но сега обстоятелствата са форсмажорни, считаме, че тяхното изхвърляне не е спешно, а би било от огромна помощ ако се спести.

Не можем да сложим камери навсякъде, не може да има контролиращи до всеки контейнер, но с разум и нетърпимост, със съзнание всички заедно можем да предотвратим безогледното замърсяване на община Твърдица.

От Общинската администрация

Предишна ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ И ОБВИНЕНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МАРИХУАНА
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ПОДКРЕПЯМ ИСКАНИЯТА НА ЕНЕРГЕТИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОИ ИЗСЛЕДВАНИЯ СА НАЙ-ВАЖНИ ЗА ВАС? ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В АНКЕТАТА НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Лаборатория „ЛИНА“ стартира нова интересна и полезна инициатива, целяща да насърчи профилактичните изследвания. Екипът на лабораторията е създал специална  анкета, с която дава възможност на пациентите да посочват цените на

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА МАЛКИЯ МУК НА СЦЕНАТА НА СЛИВЕНСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

Премиерата на „Малкият Мук“ на голямата сцена на Драматичен театър „Стефан Киров“ е на 15 май. Тя е част от програмата на културните тържества „Сливенски огньове“. Драматизацията е на Венцеслав

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ПОМОГНАХА НА БОЛНА ЖЕНА

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие за пренасяне на болна жена. На  27 септември е получен сигнал от ЦСМП-Сливен за оказване на съдействие при извеждане на болен от жилище на