ОБЩИНИТЕ ПРЕДЛАГАТ ПРОМЕНИ В ПРОЕКТА ЗА НОВО РАЗПИСАНИЕ НА БДЖ
юли 17, 2018 461 Прегледи

ОБЩИНИТЕ ПРЕДЛАГАТ ПРОМЕНИ В ПРОЕКТА ЗА НОВО РАЗПИСАНИЕ НА БДЖ

Кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица изпратиха писмени становища относно проекта за ново разписание за движение на влаковете, което ще влезе в сила през декември 2018 и ще се изпълнява през следващата година. Това стана в отговор на изпратени от областния управител Чавдар Божурски писма.

Община Сливен настоява да бъде възстановено движението, ежедневно и целогодишно, на влак 30232 по направлението Сливен-Казанлък с час на тръгване от жп-гара Сливен в 9,15 часа. В становището се посочва, че тази молба е отправяне от 2015 година насам, но досега не е била удовлетворена. В графика на БДЖ за 2019 г. този влак също не е включен, а от него имат голяма нужда жителите на малките населени места от община Сливен и община Твърдица. Предлага се още бързият влак 3602 по направление Бургас-София да се движи всеки ден, а не само веднъж в седмицата /петък/, тъй като представлява удобство за студентите, както и за останалите пътници заради възможностите за връзки към други направления. Предложенията на община Сливен са подкрепени и от община Твърдица.

От община Нова Загора съобщиха, че на 27 юни в администрацията е получена молба от жителка на града. Тя е съобщила, че заедно с група работници пътува до Ямбол с влака, който тръгва от жп-гарата в Нова Загора в 7,54 часа. Този час не е удобен и в сегашното разписание, тъй като работещите в Ямбол новозагорци закъсняват за работа. Но в проекта за ново разписание влак 80101 /Пловдив-Варна/ вече ще потегля от Нова Загора в 8,14 часа. Предложението е този влак да отпътува не по-късно от 7,30 часа.

Становищата на общините ще бъдат обобщени и изпратени до ръководството на БДЖ.

Предишна БУРГАЗЛИЯ СПЕЧЕЛИ ПЛУВНИЯ МАРАТОН НА СОЗОПОЛ
Следваща 10 000 ЛЕВА СА СЪБРАНИ ПРЕЗ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА БОЛГРАДСКАТА ГИМНАЗИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОВИЖДАНЕ, „ПРИЯТЕЛИ“

Книжарница „Приятели“ , която се намираше на сливенското ларго, затвори. Според запознати собствениците са решили да напуснат Сливен. „Приятели“ беше една от двете големи книжарници в града под Сините камъни.

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ ХВАНАХА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ В КОТЕЛ

Специализирана операция на полицията в Котел срещу престъпления против данъчната система. Иззети са контрабандни цигари от различни марки. На 20 февруари са извършени  проверки в 5 търговски обекта и 4

Новини Сливен

ДИВНА ПЕЕ НА ПРАЗНИКА ЗА ЗАПАЛВАНЕ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА СЛИВЕН

Популярната млада изпълнителка Дивна ще бъде специален гост на празника, по време на който ще грейнат светлините на Коледната елха на Сливен. В тържеството, което ще започне в 17 часа

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 5 =