ОБЩИНА „ТУНДЖА“ ЩЕ ОТПУСНЕ 10 000 ЛВ. ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА МАЛКИЯ МИТКО
август 9, 2022 687 Прегледи

ОБЩИНА „ТУНДЖА“ ЩЕ ОТПУСНЕ 10 000 ЛВ. ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА МАЛКИЯ МИТКО

Община „Тунджа“ ще подкрепи с 10 000 лв. лечението на малкия Митко, съобщи кметът Георги Георгиев на редовния брифинг с медии. Средствата са от Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, изкуството и спорта и за лечение на деца, събрани на Коледния благотворителен бал.

Хубаво е, че можем да подкрепим тази високо хуманна кауза да се помогне за лечението на това дете, чийто баща е от с. Могила, коментира още тунджанският кмет.

В общинска администрация ще бъде разгърната и дарителска кампания за събиране на лични средства на служителите за лечението на Митко.

В с. Роза е създаден Инициативен комитет за събиране на средства за лечението на Митко, който организира благотворителен концерт в селото на 14 август от 20 часа. Направени са и кутии, в които хора от селото могат да даряват средства.

Петгодишният Митко претърпя една операция за трансплантация на костен мозък в Израел след две тежки онкологични диагнози, но за съжаление тя се е оказала неуспешна. При първата операция донор е бил баща му, но сега се нуждае от спешна втора трансплантация, на която донор ще бъде майка му.

Състоянието на детето се влошава и поради риск за живота му то е изолирано в стерилна стая, затова средствата трябва да бъдат събрани максимално бързо.

 

Дарителска сметка на семейството:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Димитър Димитров Карарадев (дете)

 

Лична сметка на семейството:

ОББ

IBAN: BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Катя Ивова Иванова (майка)

 

PayPal:

kararadev-dmtr@abv.bg

 

delnik.net

Предишна БСП - СЛИВЕН НОМИНИРА СВОИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ НА ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА
Следваща ДВА ПОЖАРА БУШУВАХА ДНЕС В ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ШОФЬОР НА ЛЕКА КОЛА ЗАГИНА ПРИ СБЛЪСЪК С КАМИОН РАНО ТАЗИ СУТРИН

Днес, към 06:30  часа, на тел. 112  в   РУ – Елхово е постъпил сигнал, че на път I- 7 /след град Елхово  в посока ГКПП – Лесово/ е настъпило тежко пътнотранспортно произшествие  между лек автомобил  и

Новини Ямбол

19-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА БМВ БЛЪСНА 8-ГОДИШНО МОМИЧЕ

Вчера, към 16:00 ч. в РУ-Стралджа е постъпило съобщение, че във ФСМП-Стралджа е прието 8-годишно момиче с прохлузна рана на главата, без опасност за живота. По първоначални данни нараняването е

Новини Ямбол

НОВИТЕ АВТОБУСИ ПОТЕГЛИХА ПО ЯМБОЛСКИТЕ УЛИЦИ

От днес, 1 септември 2018 г,. по всички линии на градския транспорт в Ямбол пътуват новите автобуси модел MAN A21-4610/3T/Voit, Те са с 32 седящи места, климатизирани, оборудвани със съвременни