юни 6, 2022 0 449 Прегледи

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ЩЕ ПОМОГНЕ НА КРАЙНО НУЖДАЕЩИ СЕ, ПОСТРАДАЛИ ОТ ГРАДУШКАТА НА 29 МАЙ

Община Твърдица ще подпомогне крайно нуждаещи се хора, пострадали от градушка, в селата Оризари и Сборище. Това каза за БТА кметът на община Твърдица Атанас Атанасов. Както БТА съобщи, на 29 май градушка с големината на топка за тенис причини значителни щети в двете села.

Не е уточнен размерът на помощта, но тя няма да бъде повече от общо 2-3 хиляди лева, разпределени само за хора, които са социалнослаби, самотни, възрастни и нямат възможност да поправят сами щетите от бедствието, каза Атанасов. Той припомни, че градушката изпочупи керемиди на къщите, като в Оризаре няма нито една къща без поражения. Средно по 80-100 са счупените керемиди на всеки покрив, посочи той. Раздават се керемиди, предоставени от община Сливен, от стари имоти. Проблеми има обаче с намирането на строителни работници, които да подменят керемидите.

Много са автомобилите с изпотрошени стъкла и огънати ламарини, като за село Оризари са близо 60. Кметът даде пример с едно семейство, на което са причинени щети едновременно на четири коли. Почти никой от собствениците не е застрахован. Пострадали са и обществени сгради – училище, детска градина, където щетите се остраняват. Няма пострадали хора при бедствието, но един човек е със сериозни наранявания и счупвания, след като е паднал от покрива, докато го е ремонтирал.

Поражения за десетки хиляди лева е нанесла градушката върху стопански сгради на земеделски производител от Оризари.

Предишна БСП ПОДКРЕПЯ КРЕМЕНА ПЕТРОВА В НОВА ЗАГОРА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На следващият ден след сватбата младоженка звъни на майка си и през сълзи разказва: – Жестоко се скарахме с мъжа ми! Такъв скандал, такава караница, ужас просто!!! Майката опитва да

Новини

ДНЕС Е НИКУЛДЕН

На 6 декември празнуваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода.

Новини

ИЗТЕГЛЯТ ОТ АПТЕКИТЕ 62 ЛЕКАРСТВА ЗА КРЪВНО И СЪРЦЕ

Изпълнителната агенция по лекарствата обяви, че блокира продажбата на лекарствени продукти, съдържащи валсартан, поради наличие на вероятно канцерогенен примес в активното вещество, произведено от Zhejian Huahai Pharmaceuticals. Съставката валсартан част от