ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СТАРТИРА ПРОЕКТИ ЗА 7,2 МИЛИОНА ЛЕВА
януари 14, 2020 616 Прегледи

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СТАРТИРА ПРОЕКТИ ЗА 7,2 МИЛИОНА ЛЕВА

Ремонт на част от улиците в Твърдица и подмяна на цялата водопроводна мрежа на с. Сборище са заложени като проекти за малката подбалканска община. За реализацията им са осигурени средства, съобщи кметът на общината Атанас Атанасов.

По думите му, тези основни инфраструктурни проекти са започнати още преди три години, но заради жалби от изпълнители и граждани, нещата са се проточили във времето.

„Ще рехабилитираме част от уличната мрежа в общината. Вече стартирахме, има открита строителна площадка, материалите са доставени. През зимния период ще бъдат положени бордюрите и тротоарите, асфалтирането ще остане напролет, тъй като вече температурите не са подходящи за такива дейности“, коментира още той.

Основната голяма част от строителните дейности ще бъдат в самия град Твърдица, ще бъде изцяло асфалтирана улица „Поп Лука“, която е от северния до южния край на града, покрай реката и там никога не е имало асфалт. „Трудно е, всичко опира до пари, но се стараем да правим колкото се може повече за съгражданите ни. Още когато кандидатствахме по този проект, предложихме за ремонт именно такива улици, където никога не е имало асфалт. Такива има в Шивачево, в Сборище, а в Твърдица са две“ допълни Атанасов. Проектът е на стойност 1 млн. 600 хил. лв.

Другият проект, чиято реализация чакат от общината, е свързан с цялостната подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище. Стойността му е 5 млн. и 600 хил. лв. „Имаме много проблеми с ВИК мрежата навсякъде и се радвам, че поне в едно населено място проблемът ще бъде решен и то за години напред“, коментира кметът на Община Твърдица.

И двата проекта са по „Програмата за развитие на селските райони“.

 

darikradio.bg

Предишна БИБЛИОТЕКА "ЗОРА" ПОДГОТВИ ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ЗА ДАМЯН ДАМЯНОВ
Следваща ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА "ДИВИ И ЩАСТЛИВИ" В СЛИВЕН - БЛАГОТВОРИТЕЛНА, В ПОДКРЕПА НА ДИМИТЪР ЩИЛИЯНОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ Е ОТКРАДНАТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „ДАМЕ ГРУЕВ“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по сигнал за кражба на лек автомобил „Форд Ескорт“. Автомобилът е бил паркиран пред жилищен блок в сливенския квартал „Даме Груев“. Кражбата е извършена за времето

Новини Сливен

БСП ИЗДИГНА ВАНЯ КОЛЕВА ЗА КМЕТ НА ТВЪРДИЦА

БСП издигна Ваня Колева за кмет на Община Твърдица. Решението взе общинската конференция, научи Sliveninfo. Ваня Колева е председател на социалистическата партия в Твърдица.

Новини Сливен

ЯСЕН Е ПРОЕКТОСЪСТАВЪТ НА КОМИСИИТЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Станаха ясни всички председатели и участници в постоянните комисии на общинския съвет в Сливен. Те ще бъдат гласувани като второ предложение на предстоящата сесия на местния парламент на 28 ноември.