ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СТАРТИРА ПРОЕКТИ ЗА 7,2 МИЛИОНА ЛЕВА
януари 14, 2020 743 Прегледи

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СТАРТИРА ПРОЕКТИ ЗА 7,2 МИЛИОНА ЛЕВА

Ремонт на част от улиците в Твърдица и подмяна на цялата водопроводна мрежа на с. Сборище са заложени като проекти за малката подбалканска община. За реализацията им са осигурени средства, съобщи кметът на общината Атанас Атанасов.

По думите му, тези основни инфраструктурни проекти са започнати още преди три години, но заради жалби от изпълнители и граждани, нещата са се проточили във времето.

„Ще рехабилитираме част от уличната мрежа в общината. Вече стартирахме, има открита строителна площадка, материалите са доставени. През зимния период ще бъдат положени бордюрите и тротоарите, асфалтирането ще остане напролет, тъй като вече температурите не са подходящи за такива дейности“, коментира още той.

Основната голяма част от строителните дейности ще бъдат в самия град Твърдица, ще бъде изцяло асфалтирана улица „Поп Лука“, която е от северния до южния край на града, покрай реката и там никога не е имало асфалт. „Трудно е, всичко опира до пари, но се стараем да правим колкото се може повече за съгражданите ни. Още когато кандидатствахме по този проект, предложихме за ремонт именно такива улици, където никога не е имало асфалт. Такива има в Шивачево, в Сборище, а в Твърдица са две“ допълни Атанасов. Проектът е на стойност 1 млн. 600 хил. лв.

Другият проект, чиято реализация чакат от общината, е свързан с цялостната подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище. Стойността му е 5 млн. и 600 хил. лв. „Имаме много проблеми с ВИК мрежата навсякъде и се радвам, че поне в едно населено място проблемът ще бъде решен и то за години напред“, коментира кметът на Община Твърдица.

И двата проекта са по „Програмата за развитие на селските райони“.

 

darikradio.bg

Предишна БИБЛИОТЕКА "ЗОРА" ПОДГОТВИ ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ЗА ДАМЯН ДАМЯНОВ
Следваща ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА "ДИВИ И ЩАСТЛИВИ" В СЛИВЕН - БЛАГОТВОРИТЕЛНА, В ПОДКРЕПА НА ДИМИТЪР ЩИЛИЯНОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА И ВОДОПРОВОДИТЕ В СЕЛАТА

Кметът на Сливен Стефан Радев и заместникът му Пепа Чиликова посетиха в събота селата Мечкарево и Ковачите. Кметовете на Мечкарево Георги Стоянов и на Ковачите Слав Славов запознаха Стефан Радев

Новини Сливен

СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Юристката Валя Радева, бивш областен управител на Сливен и настоящ секретар на общината, приема поздрави за рожден ден днес. Тя вече бе поздравена от кмета Стефан Радев и целия ръководен

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“

С празничен концерт в зала „Слънце“ беше отбелязан патронният празник на Средно училище „Йордан Йовков“. Ученици от различни класове представиха рецитали, музикални изпълнения и поетични композиции. Сред официалните гости на