ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ КАМПАНИЯТА НА БЧК В ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ КАМПАНИЯТА НА БЧК В ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

Общинската администрация в Твърдица излезе с призив към жителите на общината.

Ето текстът:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАEМИ СОБСТВЕНИЦИ НА МЕСТЕН БИЗНЕС,

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТВЪРДИЦА

СЪВМЕСТНО С КМЕТСТВАТА В ОБЩИНАТА

се присъединява към усилията на

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ- ОБЛАСТЕН СЪВЕТ-СЛИВЕН

В намеренията им за набирането на материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г.

В момента най-неотложни са нуждите от:

нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

ново спално бельо;

нови топли завивки;

хигиенни материали (за лична хигиена).

Като се присъединяваме се към усилията на БЧК, заедно отправяме апел за съпричастност към жителите на община Твърдица, към нашите местни фирми, най вече производители в шивашкия сектор, като ги призоваваме да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си и със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Всички дарения ще бъдат предадени на БЧК – Областен съвет Сливен и директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

УВЕДОМЯВАМЕ ВИ, че Българският Червен кръст е открил специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913, а община Твърдица организира поставянето на кутия за набиране на финансови средства във фоайето на сградата на общината до стаята на дежурните като събраните средства ежеседмично ще се превеждат по посочената сметка от името на жителите на общината.

Община Твърдица Ви уведомява, че можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

За предаването на материалните помощи описани по горе на тeриторията на града можете да посетите сградата на община Твърдица или да потърсите допълнителна информация на телефон – 0887094968 Г-жа Снежана Димитрова или да се обърнете за съдействие към кметовете на съответните кметства, съобщиха от общинската администрация.

Предишна ОБОБЩЕНИЕ ЗА РАБОТАТА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПРЕЗ МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2023 Г.
Следваща ЗНАКОВИ СЕДЕСАРИ СТАНАХА ЧАСТ ОТ РИК - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АУДИ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ СЛИВЕНСКО СЕЛО

Екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за горящ лек автомобил в село Гергевец. Пожарът е възникнал около 02,42 часа днес, вследствие на късо съединение в лек автомобил „Ауди

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАН Е ИЗВЪРШИТЕЛЯТ, ПРОСТРЕЛЯЛ 13-ГОДИШНО ДЕТЕ НА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ГРАД СЛИВЕН

Информация по случая за действията на полицейските служители, довели до разкриване  на престъплението, представи на брифинг днес директорът на Областната дирекция по МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. Работата

Новини Сливен

МОНТИРАХА РЪСТОМЕР НА МЛАДИЯ БРЯСТ

Магдалена Данчева, бригада „Нова градина“, и председателят на фондация „Старият бряст“ Стефан Стефанов монтираха ръстомер на Младия бряст в Сливен. Наследникът на старото дърво – символ на града ни – сега е над 125см