ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ РЕМОНТИРА ЕДИН ОТ КОРПУСИТЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕЛИЦА“
29.03.2024 630 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ РЕМОНТИРА ЕДИН ОТ КОРПУСИТЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕЛИЦА“

Ремонтът на един от корпусите на ДГ „Елица“ в кв. „Сини камъни“ е една от предстоящите дейности, които Община Сливен планира. Това обяви днес зам.-кметът Пепа Чиликова на събитие на Българската телеграфна агенция /БТА/. Чиликова бе сред гостите на  официалното откриване на изложбата „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“, организирана от телеграфната агенция.

Един от корпусите на най-голямата детска градина в Сливен ще бъде ремонтиран с финансовата подкрепа на посолството на САЩ, информира зам.-кметът. На днешната дата, когато се честват 20 години от членството на България в Алианса, тя подчерта, че ръководството на Община Сливен поддържа добри и ползотворни отношения с военния контингент на полигона „Ново село“. Често техни представители се включват и в ежегодните културни и спортни мероприятия на Общината.

През 2023 г. заедно с Американското посолство, Общината отбеляза две важни за Града под Сините камъни дати. 170-годишнината от рождението на Стефан Панаретов – първият български дипломат в САЩ, който е родом от Сливен и 120 години от началото на дипломатическите отношения между България и САЩ.

„Днес е важно да подчертаем, че поддържаме изключително добри взаимоотношения на сътрудничество и подкрепа и в посока на хуманитарната дейност“, обърна внимание Пепа Чиликова. По думите й, с финансовата подкрепа на Американското посолство през годините, Общината е успяла да реализира няколко проекта – за ремонта на ДГ „Синчец“ в Сливен, за изграждането на нова детска градина в село  Трапоклово, както и защитено жилище за лица с умствени увреждания.

В заключение зам.-кметът изрази убеденост, че добрите взаимоотношения между двете страни ще продължат и занапред.

На официалното откриване на изложбата присъства и областният управител Маринчо Христов, който поздрави всички по повод 20 години от присъединяването на страната ни в НАТО.

Събитието се проведе съвместно чрез видеовръзка и в останалите национални пресклубове в страната, където в цифров формат бе показана тематичната изложба.

България се присъединява официално към НАТО на 29 март 2004 г. заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

Предишна ХВАНАХА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА БМВ
Следваща ЮИДП СЛИВЕН ЩЕ РАЗДАДЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО 10 000 ФИДАНКИ ПО ПОВОД СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРА ПРОГРАМАТА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА” – 2021

След 23 дни  отново ще е Коледа – празникът, на който си спомняме, че въпреки многото трудности в света около нас, доброто съществува, защото Коледа е любовта, която носим в

Новини Сливен

СЪСЕДИ СПАСИХА ЗАСПАЛА ЖЕНА ПРИ ПОЖАР

Забравена храна на газов котлон е причинила пожар в частен дом в град Нова Загора. Сигналът е получен на 06 април в 15,19 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип

Новини Сливен

ОУ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ ПОСРЕЩНА СТОТИЦИ ГОСТИ НА ПИЩНО ТЪРЖЕСТВО ЗА 1 МАРТ

Стаите и коридорите на ОУ „Панайот Хитов“ се оказаха тесни за многобройните ученици, родители и приятели на най-старото сливенско школо! Пъстра програма от арт инициативи и работилници, вплетени с иновативните