ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПОЛУЧИ НАД 3 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА КВАРТАЛИТЕ „ДРУЖБА“, „СИНИ КАМЪНИ“ И „БЪЛГАРКА“

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПОЛУЧИ НАД 3 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА КВАРТАЛИТЕ „ДРУЖБА“, „СИНИ КАМЪНИ“ И „БЪЛГАРКА“

Одобрен е проектът на Община Сливен „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“. Това става ясно от решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, изпратено до кмета Стефан Радев. Проектът предвижда благоустрояване на междублокови пространства в кварталите „Българка“, „Дружба“ и „Сини камъни“. В определени райони на трите квартала ще има нови алеи, места за паркиране, детски и спортни площадки.

Общината ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 милиона 101 хиляди и 920 лева, средно по около 1 млн. за квартал. Това са средства, спестени от проекти в първия мандат на Стефан Радев.

,,Доволен съм, че средствата, които успяхме да спестим от изпълнените проекти за градската среда и интегрирания градски транспорт, ще бъдат насочени към реализирането на нови проекти”, коментира кметът.

В квартал ,,Българка” се планира благоустройство на района около бл. 17, 18, 30, 31, 32, 33 и 37, на обща площ от 14,000 кв. м.

В кв. ,,Дружба” терените са около блокове 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16, на обща площ от 38,000 кв. м.

Благоустрояването в кв. „Сини камъни“ ще бъде в района на блокове 21, 22, 23, 24 и 27 на обща площ от 31,000 кв. м.

„Идеята ни е за цялостно обновяване с паркови площи, алеи, детски и спортни площадки, паркоместа, така че да придадем нова визия и да го тестваме като модел за обновяване на кварталите. Те са големи като площ и един проект не обхваща целия район. Обхваща едно каре от блокове в дадения комплекс“, поясни кметът. Той подчерта, че облагородяването на такива участъци ще бъде своеобразен модел, който ръководството на общината ще продължи да следва. Предвижда се той да бъде прилаган и в други райони от кварталите в града.

Проектното предложение отговаря на критериите за оценка на административно съответствие и допустимост и техническа и финансова оценка, съгласно насоките за кандидатстване и надвишава минималния праг за класиране, пише в решението на Министерството. Предстои подписване на договора с управляващия орган и избор на изпълнител.

Предишна ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2020 Г. ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 30 ДЕКЕМВРИ
Следваща ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИНЖ. ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА "НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ" - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ЩЕ ЗАРАДВА ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА С ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ

Сливенският симфоничен оркестър ще изнесе великденски концерт утре в зала „Сливен“. Той ще започне от 19 часа и ще премине под диригентството на маестро Димитър Караминков. За почитателите на класическата

Новини Сливен

КОРТЕН ЧАКА ИНВЕСТИЦИИ ОТ СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ

Искаме България и в частност сливенският бизнес да инвестира при нас колкото се може повече и по-бързо. Това обяви пред Sliveninfo Анатолий Арабаджа, кмет на село Кортен в молдовската област

Новини Сливен

РАЗКРИХА КРАДЦИТЕ НА ТРИ ЕЛЕКТРОМЕРА В КЕРМЕН

Служители на участък „Запад“ са задържали извършители на взломна кражба от частен имот в град Кермен. Сигналът е подаден на 2 ноември за кражба на три броя електромери на стойност