ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ
юли 5, 2019 531 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Община Сливен получи одобрение по проект, свързан с осигуряването на допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания. Това заяви кметът Стефан Радев на днешния брифинг на общинското ръководство. Той допълни, че предстои подписване на договора по проекта.

Основната му цел е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда.
Услугите, които ще се предоставят на територията на цялата община ще са ориентирани, както към възрастните хора в града, така и към тези в малките населени места, които имат нужда от здравно-социална услуга. Минимум 180 лица ще могат да бъдат включени по проекта.

Почасови интегрирано здравно-социални услуги по проекта ще могат да ползват възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност от самообслужване, лица с увреждания и техните семейства. Максималната продължителност, през която един потребител ще може да ползва услугата е до 2 часа на ден.

В рамките на проекта, ще бъдат предоставени услуги в 2 основни направления – здравни грижи, чрез назначени към центъра специалисти по здравни грижи и социални услуги, които ще се предоставят от социални работници и домашни помощници.
Съгласно предварително изготвен график, един потребител ще може да бъде обслужван от различни специалисти. Психологическото подпомагане ще се извършва от наетия в центъра психолог.
Лицата, които желаят да ползват услугите ще могат да подават заявления и след извършване на индивидуална оценка на потребностите на всеки кандидат, ще бъдат включвани като участници в проекта.
Проектът предвижда и закупуване на автомобил, чрез който ще бъдат обхванати максимален брой лица, не само от града, но и в малките населени места.

В заключение кметът Радев подчерта, че предоставяните услуги ще са напълно безплатни за потребителите и за ползването им няма да бъдат събирани такси от страна на Община Сливен.

Срокът на изпълнение на проекта е 18 месеца.

Предишна ТРИУМФ НА СЛИВЕНСКИТЕ АКРОБАТКИ В РУСЕ
Следваща ЧЕТИРИ ПРИЕМНИ С ГРАЖДАНИ ЩЕ ПРОВЕДАТ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН „ПОВЕДЕ ХОРОТО“ В КТ „ПОДКРЕПА“, ОБЯВЯВАЙКИ СЕ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Лидерът на КТ „Подкрепа“ в Сливен Божидар Кисьов се против Истанбулската конвенция, излизайки с открито писмо до ръководството на синдиката и БПЦ. Божидар Кисьов предостави писмото на Sliveninfo. До ИЗПЪЛНИТЕЛЕН

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ОПЕЛ БЕРЕ ДУША, СЛЕД КАТО СЕ БЛЪСНА В МАГАЗИН

Шофьор на лек автомобил „Опел“ е в критично състояние, след като управляваната от него кола се удари в магазин, съобщават от полицията. На 8 април, към 20:35 ч. в ОДМВР

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 500 ЛЕВА ОТ ДЖИПА НА СЛИВНАЛИЙКА

Криминалисти на РУ-Котел работят по кражба на вещи от лек автомобил в село Медвен. За времето от 13,30 до 14,40 часа неизвестен извършител, след като е взломил стъкло на лек