ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ
юли 5, 2019 898 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Община Сливен получи одобрение по проект, свързан с осигуряването на допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания. Това заяви кметът Стефан Радев на днешния брифинг на общинското ръководство. Той допълни, че предстои подписване на договора по проекта.

Основната му цел е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда.
Услугите, които ще се предоставят на територията на цялата община ще са ориентирани, както към възрастните хора в града, така и към тези в малките населени места, които имат нужда от здравно-социална услуга. Минимум 180 лица ще могат да бъдат включени по проекта.

Почасови интегрирано здравно-социални услуги по проекта ще могат да ползват възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност от самообслужване, лица с увреждания и техните семейства. Максималната продължителност, през която един потребител ще може да ползва услугата е до 2 часа на ден.

В рамките на проекта, ще бъдат предоставени услуги в 2 основни направления – здравни грижи, чрез назначени към центъра специалисти по здравни грижи и социални услуги, които ще се предоставят от социални работници и домашни помощници.
Съгласно предварително изготвен график, един потребител ще може да бъде обслужван от различни специалисти. Психологическото подпомагане ще се извършва от наетия в центъра психолог.
Лицата, които желаят да ползват услугите ще могат да подават заявления и след извършване на индивидуална оценка на потребностите на всеки кандидат, ще бъдат включвани като участници в проекта.
Проектът предвижда и закупуване на автомобил, чрез който ще бъдат обхванати максимален брой лица, не само от града, но и в малките населени места.

В заключение кметът Радев подчерта, че предоставяните услуги ще са напълно безплатни за потребителите и за ползването им няма да бъдат събирани такси от страна на Община Сливен.

Срокът на изпълнение на проекта е 18 месеца.

Предишна ТРИУМФ НА СЛИВЕНСКИТЕ АКРОБАТКИ В РУСЕ
Следваща ЧЕТИРИ ПРИЕМНИ С ГРАЖДАНИ ЩЕ ПРОВЕДАТ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 22 ФЕВРУАРИ СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 102 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ПАНАЙОТ ХИТОВ

На 22 февруари се навършват 102 години от смъртта на Панайот Хитов. По този повод Община Сливен, съвместно с Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“ и Гражданско сдружение

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ГЛАСУВАХ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НОРМАЛНОСТТА

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС Десислава Танева упражни правото си на вот в училище „Хаджи Мина Пашов“ в Сливен. „Днес гласувах за възстановяване на нормалността, на институционалния

Новини Сливен

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕТО НА СЕЛИЩЕ КАЧУЛКА

Приключиха укрепителните дейности на свлачището в селище Качулка. Днес инспекция на място направи кметът Стефан Радев, който подчерта необходимостта от укрепването му, тъй като е заплашвало единствения път към постройките