ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА СЪФИНАНСИРАНЕ ЗА РЕМОНТА НА ВОЕННИЯ СТАДИОН
28.11.2023 3312 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА СЪФИНАНСИРАНЕ ЗА РЕМОНТА НА ВОЕННИЯ СТАДИОН

Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния стадион в Сливен по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта. Предложението на кмета Стефан Радев е внесено в Общинския съвет. То ще бъде включено в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент, за което се договориха съветниците на среща с Радев днес. Крайният срок за подаване на документите е 30 ноември, като решението на общинските съветници ще бъде внесено допълнително.

Проектът за ремонт на Военния стадион включва дейности по пистата, футболното игрище и съществуващата двуетажна сграда. Лекоатлетическата писта ще бъде с тартанова настилка и 4 коридора. На терена на стадиона ще се оформи футболно игрище с изкуствена настилка и ще се обособи буферна зона с трева.

На първо ниво в сградата ще се обособят съблекални, с душове и тоалетни, включително и за хора с увреждания. На второ ниво се предвижда да се разположат помещения за треньори и спортен инвентар. Заложени са дейности по полагане на топлоизолация и нова мазилка, доставка и монтаж на PVC дограма, възстановяване на покривната изолация и отводняване на покрива с външни водосточни тръби. Предвижда се още възстановяване на стъпалата на външните стълбища, нова козирка, ремонт на трибуните разположени в частта на обслужващата сграда и нови седалки.

Общата стойност на предвидените ремонти възлиза на 2 365 393,48 лв., половината от тях ще бъдат предоставени безвъзмездно според регламента на националната програма.

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАРИНЧО ХРИСТОВ ИНИЦИИРА МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНА СРЕЩА ПО ГРАЖДАНСКИ СИГНАЛ ЗА ЗАМЪРСЕНИ ПИТЕЙНИ ВОДИ
Следваща ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ПСОВ НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВИ ДВА СЛУЧАЯ НА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Притежаване на наркотици са установили служители на група “Охрана на обществения ред“ през почивните дни. В хода на засилените мерки по противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества са

Новини Сливен

МЛАДЕЖКА ПОДКРЕПА ЗА ЛИСТАТА НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН

Наши приятели от Националния младежки клуб на ДСБ заедно с Радко Йорданов и Анжела Адамс от „БОЕЦ“, пристигнаха от София за двата почивни дни, за да дадат подкрепата си за

Новини Сливен

КОЛА БЛЪСНА ВЕЛОСИПЕДИСТ НА КРЪСТОВИЩЕ В СЛИВЕН

Осемдесетгодишен велосипедист е бил блъснат от автомобил, управлявана от жена, на кръговото кръстовище „Розова градина“ в Сливен, говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за инцидента е от 17:27 ч.