ОБЩИНА СЛИВЕН УКРЕПИ КОМПРОМЕТИРАНИ УЧАСТЪЦИ ПО СЕЛИЩКА И НОВОСЕЛСКА РЕКА
12.12.2022 560 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН УКРЕПИ КОМПРОМЕТИРАНИ УЧАСТЪЦИ ПО СЕЛИЩКА И НОВОСЕЛСКА РЕКА

Община Сливен приключи ремонта на компрометирани участъци по протежението на  Новоселска и Селищка река.  Укрепени са дънните прагове и дъната на критичните места, където има заустване на дъждопреливната канализация.  Извършено е заскаляване с чакъл и инертни материали. Целта е да се предотврати образуването на ями.

Мерките се налагат заради рисковете от увреждане на прилежащата инфраструктура.

Община Сливен провежда редовна превенция за осигуряване проводимостта на реките и намаляване на риска от бедствия, коментира инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.  През октомври бяха почистени коритата на Асеновска и Новоселска река. Това стана с доброволния труд на лишени от свобода жени, чиито наказания се изпълняват в сливенския затвор.  „За съжаление, две седмици след извършеното почистване, водното огледало на Асеновска, в района на  Клуцохорския мост, вече е замърсено от пластмасови бутилки, опаковки и други отпадъци“, каза още инж. Кънева.

Община Сливен призовава гражданите да подават сигнали, когато забележат подобни вандалски прояви.

 

Предишна БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ЦОП НОВА ЗАГОРА В ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛ МЛАДЕЖ
Следваща ДЕСЕТОКЛАСНИЧКА ОТ СЛИВЕН ГРАБНА НАГРАДА ОТ ДЕТСКА КИНОМАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ПОКАНЕН НА ТЪРЖЕСТВЕН ПРИЕМ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ФРАНЦИЯ

Посланикът на Република Франция Н. Пр. Флоранс Робин покани на тържествен прием послучай националния празник на родината си областния управител Минчо Афузов, съобщиха от областната администрация. От негово име поздравления

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ЗЛАТНА БЕЛКА“

Уважаеми колеги, контрагенти и партньори, Позволете ми да Ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Нека всички дочакаме една по-успешна година. И за бизнеса, и за нашите многобройни клиенти.

Новини Сливен

СДРУЖЕНИЕТО НА СЕМЕЙНИТЕ ЛЕКАРИ В СЛИВЕН СВИКВА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА 9 ЮНИ

По решение на УС на Сдружение на семейните лекари в Сливен на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и на основание чл.9, ал.3 от Устава на ССЛСл на 09.06.2021г. от 13:00ч.