ОБЩИНА СЛИВЕН С ПОКАНА ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ
март 18, 2022 576 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН С ПОКАНА ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ

Пилотен проект на Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) обсъдиха днес на среща зам.-кметът Стоян Марков и представители на банката в България. Той ще включва осем града от цялата страна, изправени пред общи предизвикателства. Проектът носи името „Компактни градове в България в подкрепа на действия срещу изменението на климата“, като в него е поканена да се включи и община Сливен.

От името на кмета Стефан Радев зам.-кметът Стоян Марков благодари за поканата Общината да се включи в пилотната инициатива, в която ще могат да се обменят добри практики за положително въздействие върху климата, нови идеи и доказан опит.

„Сливен има какво да покаже и има още какво да се реализира като дейност в града. Надяваме се като община да бъдем добър пример в проекта, който сте разработили. Благодарение на доброто планиране през последните пет години, успяхме да ускорим процеса и реализирахме проекти, които биха отнели много повече години“, отчете зам.-кметът Марков. Той очерта още основните предизвикателства и целите на Общината в процеса на градоустройственото планиране, чиито фокус са ниските въглеродни емисии. Сред тях попадат градската мобилност, обществен градски транспорт, инфраструктура в пътища, изграждане на повече кръгови движения, създаване на повече зелени пространства. Той представи Общия усройствен план на община Сливен, Плана за устойчива градска мобилност, Плана за интегрирано развитие, в който по отношение на климата са посочени конкретни превантивни мерки срещу свлачища и наводнения. Община Сливен има и приет Генерален план за организация на движението.

В хода на разговора Карли Вентър, която е част от екипа на банката очерта основните цели на аналитичния проект и посочи, че към момента той не касае националното ниво, а е насочен към партньорство с местната власт. Целта на проекта е да разработи и тества механизъм и цялостен подход за компактно градско развитие.  Тя увери, че екипът й ще се запознае в детайли с проектите на общината и ще се търсят алтернативни решения.

 

Предишна ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД ПО ЗАПОВЕДТА НА БИВШИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЗА ФОТОВОЛТАИЧНИЯ ПАРК
Следваща АМЕРИКАНСКИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР КАЦНА НА „БЕЗМЕР” И ОТИВА НА „НОВО СЕЛО”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕМАХНАТИ СА ПАДНАЛИТЕ ОТ БУРЯТА ДЪРВЕТА В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЩИНАТА

С увеличаване на ресурса от технически единици и аварийни екипи от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” и Държавно горско стопанство- Сливен всички паднали от бурята дървета са премахнати.

Новини Сливен

4 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

195 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, при направени 5837 PCR теста. Това сочат данните на Единния информационен портал. Така общият брой на потвърдените случаи става

Новини Сливен

ШОКИРАЩА КОМЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ СЛУЧКИ ОТ ЕМИГРАНТСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ

„Ще ти разкажа за Америка“ е абсурдна като живота комедия, изпълнена с изненади и обрати, с непредсказуем финал. На сливенска сцена комедията ще бъде представена от 19 часа на 29