ОБЩИНА СЛИВЕН С АТРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
април 14, 2022 265 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН С АТРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

От днес до 16 април Велико Търново се превръща в столица на културния туризъм в България. Старопрестолният град ще бъде домакин на 17-ото издание на Международното изложение „Културен туризъм“.
След двугодишно прекъсване заради Ковид пандемията, най-авторитетната платформа за обмен на добри практики в областта на културата и туризма събира общини, културни институти, компании, граждански сдружения, дипломатически мисии и представители на институциите.
За пореден път Сливен ще бъде представен по атрактивен начин със собствен щанд, включващ новата юрта на Крепост „Туида“. Екипът от аниматори и екскурзоводи на античната крепост, РИМ „Д-р Симеон Табаков“ и Художествена галерия „Димитър Добрович“, е подготвил разнообразна информация, подходяща за туристи и туристически фирми, както и атрактивни игри и изненади за гостите на изложението.
Всеки желаещ да посети щанда на Община Сливен ще го открие на централно място при влизане в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ на старопрестолния град.
При официалното откриване на изложението сливенският щанд ще бъде представен от инж. Стоян Марков – зам.-кмет „Икономическо развитие“. Той ще вземе участие в организираните за първи път в рамките на форума Национална среща на организациите за управление на туристическите райони и работна среща на посланици на държави-емитиращи  туристи с представители на Министерство на туризма. На кръгла маса ще бъдат обсъдени последствията от пандемията върху културния туризъм и предизвикателствата заради новата геополитическа обстановка.
В рамките на XVII-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм” 2022 – Велико Търново, ще се състои деветото издание на Националния конкурс READ & TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”). Община Сливен е номинирана в категорията „Най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения“ с интерактивен пътеводител на тема: „100 причини да посетите и опознаете традициите на Сливенския край“. Този раздел е поместен в туристическият портал на Сливен https://infotourism.sliven.bg. Там всеки желаещ може да се запознае с карти на региона, представящи различни традиции и природни богатства, производства и обредни обичаи. Платформата предлага богатите традиции на региона чрез едно пътешествие из ръкоделието и кухнята на сливналии от миналото до днес.
Международното изложение културен туризъм се провежда по инициатива на Община Велико Търново, съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в годишната програма за национална туристическа реклама.

Предишна ТРОТИНЕТКИТЕ В СЛИВЕН СТАВАТ ВСЕ ПО-ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА
Следваща КАКВО Е ЙЕРСИНИОЗА И КАК ДА ПРЕДПАЗИМ НАЙ-УЯЗВИМИТЕ - ДЕЦАТА?

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА КОНТРАБАНДЕН БОС ОТ СЛИВЕН, 8 НЕГОВИ БЛИЗКИ И 1 МЛН. ЛЕВА В ЧУВАЛИ

Мащабна спецакция в Сливен. Разбит е контрабанден канал за различни стоки. Иззети са над 1 милион лева. Задържани са 9 души от града и околията. Акцията се е провела под

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЗА ЦЕНАТА НА ТОПЛАТА ВОДА

Във връзка с Решение на КЕВР № Ц-10/01.07.2018 г. и стимулиране потреблението на битово – гореща вода (БГВ) през неотоплителния период, считано от 01 юли 2018 г. до 31 октомври

Новини Сливен

СВЕЩЕНИК ЗАГИНА В КАТАСТРОФА НА ПЪТ ЗА ПОГРЕБЕНИЕ

Свещеник загина в катастрофа, отивайки на погребение в село Оризаре, община Твърдица. 51-годишният отец Стефан е починал в линейката на път за болницата, научи Sliveninfo. Трагедията се разиграва на 3