ОБЩИНА СЛИВЕН С АТРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
април 14, 2022 395 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН С АТРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

От днес до 16 април Велико Търново се превръща в столица на културния туризъм в България. Старопрестолният град ще бъде домакин на 17-ото издание на Международното изложение „Културен туризъм“.
След двугодишно прекъсване заради Ковид пандемията, най-авторитетната платформа за обмен на добри практики в областта на културата и туризма събира общини, културни институти, компании, граждански сдружения, дипломатически мисии и представители на институциите.
За пореден път Сливен ще бъде представен по атрактивен начин със собствен щанд, включващ новата юрта на Крепост „Туида“. Екипът от аниматори и екскурзоводи на античната крепост, РИМ „Д-р Симеон Табаков“ и Художествена галерия „Димитър Добрович“, е подготвил разнообразна информация, подходяща за туристи и туристически фирми, както и атрактивни игри и изненади за гостите на изложението.
Всеки желаещ да посети щанда на Община Сливен ще го открие на централно място при влизане в изложбените зали „Рафаел Михайлов“ на старопрестолния град.
При официалното откриване на изложението сливенският щанд ще бъде представен от инж. Стоян Марков – зам.-кмет „Икономическо развитие“. Той ще вземе участие в организираните за първи път в рамките на форума Национална среща на организациите за управление на туристическите райони и работна среща на посланици на държави-емитиращи  туристи с представители на Министерство на туризма. На кръгла маса ще бъдат обсъдени последствията от пандемията върху културния туризъм и предизвикателствата заради новата геополитическа обстановка.
В рамките на XVII-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм” 2022 – Велико Търново, ще се състои деветото издание на Националния конкурс READ & TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”). Община Сливен е номинирана в категорията „Най-професионални туристически сайтове и мобилни приложения“ с интерактивен пътеводител на тема: „100 причини да посетите и опознаете традициите на Сливенския край“. Този раздел е поместен в туристическият портал на Сливен https://infotourism.sliven.bg. Там всеки желаещ може да се запознае с карти на региона, представящи различни традиции и природни богатства, производства и обредни обичаи. Платформата предлага богатите традиции на региона чрез едно пътешествие из ръкоделието и кухнята на сливналии от миналото до днес.
Международното изложение културен туризъм се провежда по инициатива на Община Велико Търново, съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в годишната програма за национална туристическа реклама.

Предишна ТРОТИНЕТКИТЕ В СЛИВЕН СТАВАТ ВСЕ ПО-ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА
Следваща КАКВО Е ЙЕРСИНИОЗА И КАК ДА ПРЕДПАЗИМ НАЙ-УЯЗВИМИТЕ - ДЕЦАТА?

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН СТАВА ЧАСТ ОТ ПЪРВИЯ УЛТРАМАРАТОН С МАРШРУТ ОТ ЧЕРНО ДО АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ

На 10 май Сливен става част от маршрута на ултрамаратонеца Красимир Георгиев от бягането му по така наречения Коридор № 8, който свързва България, Северна Македония и Албания. Инициативата се

Новини Сливен

ХВАНАХА БРАКОНИЕР, УБИЛ ДВЕ СЪРНИ С НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ

Бракониер е хванат с две убити сърни. Забранените лов животни са били простреляни с незаконно оръжие, съобщиха от полицията в Сливен. Sliveninfo научи, че бракониерът е от село Новачево. Той

Новини Сливен

Д-Р РАЙКОВА, ИМУНОЛОГ: ИЗСЛЕДВАНЕТО НА ФАКТОР HLA B27 ПОМАГА ПРИ ПОСТАВЯНЕТО НА ДИАГНОЗА РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

Едно от най-често назначаваните генетични изследвания е фактор HLA B27. Какво се крие зад тази абревиатура и защо анализът е от ключово значение за всички пациенти със съмнение за ревматологично