ОБЩИНА СЛИВЕН – СЪС СОБСТВЕН ЩАНД НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „ВАКАНЦИЯ И СПА – 2023“

ОБЩИНА СЛИВЕН – СЪС СОБСТВЕН ЩАНД НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „ВАКАНЦИЯ И СПА – 2023“

Община Сливен ще вземе участие в 39-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА – София 2023“, което ще се проведе в периода 15 – 17 февруари 2023 г.

Форумът е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“ще се проведе  в Интер експо център – София, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“.

На изложението ще присъства зам.кметът по икономическото развитие на Община Сливен инж. Стоян Марков.

Наред с разнообразната и пълна информация за културното, историческото и природното наследство и богатство на Сливен и възможностите за настаняване и отдих, посетителите на сливенския щанд ще могат да се запознаят със станалото популярно походно жилище – юрта и да усетят частица от ежедневието на предците ни,  техния бит и начин на живот, да се докоснат до крепост „Туида“ – туптящото сърце на Сливен. Предвидени са атрактивни игри и преживявания за публиката и гостите, беседи, стрелба с лък, древни игри и занаяти, които да накарат туриста да сложи Сливен в своя план за пътешествия и ваканция.

Природното богатство е основен туристически ресурс за Града под Сините камъни. Комбинацията от природна среда, археологически паметници, градски площи и леглова база  позволяват предлагането на комплексен продукт, съответстващ на съвременното търсене в туризма.

Традиционно екип от атрактивните представители на крепост „Туида“ и културните институции  ще представи община Сливен с общ щанд, на който ще се презентират възможностите за туризъм в региона.

За по-пълно въздействие на гостите, посетили щанда, Художествена галерия „Димитър Добрович“ ще представи репродукции на гравюри и каталожни издания, а РИМ “Д-р Симеон Табаков“ – своите музейни обекти, експонати и сбирки от колекцията си.

Участието в Международното туристическо изложение тази година ще мине под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата“.

Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2 на Интер експо център – София.

 

Предишна 27-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН С ДРОГА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОЙСКАТА СМЪРТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ОТ ПЕДАГОЗИТЕ И УЧАЩИТЕ НА ДВЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

181 години от рождението на Васил Левски се навършват на 18 юли, сряда. Годишнината ще бъде отбелязана същия ден с възпоменателна церемония на пл. „Васил Левски“ от 10 часа. Пред

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПАЛЕЖ НА АВТОМОБИЛ В СЛИВЕН

Сливенски криминалисти задържаха извършител на палеж. На 3 ноември, около 01,00 часа, екипи на РУ и РСПБЗН-Сливен се отзовават на сигнал за горящ лек автомобил „Сузуки“, на улица „Добри Димитров“.

Новини Сливен

26-ГОДИШЕН Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА

Управление след употреба на алкохол,  нерегистрирано МПС и неправоспособност са установили полицейски служители при операция по пътна безопасност в малките населени места на община Сливен. Операцията е проведена на 25