ОБЩИНА СЛИВЕН – СЪС СОБСТВЕН ЩАНД НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „ВАКАНЦИЯ И СПА – 2023“
14.02.2023 1045 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН – СЪС СОБСТВЕН ЩАНД НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „ВАКАНЦИЯ И СПА – 2023“

Община Сливен ще вземе участие в 39-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА – София 2023“, което ще се проведе в периода 15 – 17 февруари 2023 г.

Форумът е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света. Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“ще се проведе  в Интер експо център – София, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ПРИМ ЕКСПО“.

На изложението ще присъства зам.кметът по икономическото развитие на Община Сливен инж. Стоян Марков.

Наред с разнообразната и пълна информация за културното, историческото и природното наследство и богатство на Сливен и възможностите за настаняване и отдих, посетителите на сливенския щанд ще могат да се запознаят със станалото популярно походно жилище – юрта и да усетят частица от ежедневието на предците ни,  техния бит и начин на живот, да се докоснат до крепост „Туида“ – туптящото сърце на Сливен. Предвидени са атрактивни игри и преживявания за публиката и гостите, беседи, стрелба с лък, древни игри и занаяти, които да накарат туриста да сложи Сливен в своя план за пътешествия и ваканция.

Природното богатство е основен туристически ресурс за Града под Сините камъни. Комбинацията от природна среда, археологически паметници, градски площи и леглова база  позволяват предлагането на комплексен продукт, съответстващ на съвременното търсене в туризма.

Традиционно екип от атрактивните представители на крепост „Туида“ и културните институции  ще представи община Сливен с общ щанд, на който ще се презентират възможностите за туризъм в региона.

За по-пълно въздействие на гостите, посетили щанда, Художествена галерия „Димитър Добрович“ ще представи репродукции на гравюри и каталожни издания, а РИМ “Д-р Симеон Табаков“ – своите музейни обекти, експонати и сбирки от колекцията си.

Участието в Международното туристическо изложение тази година ще мине под мотото „Сливен – изживей историята, почувствай природата“.

Щандът на Сливен е разположен на централно място в Зала 2 на Интер експо център – София.

 

Предишна 27-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН С ДРОГА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОЙСКАТА СМЪРТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ОТ ПЕДАГОЗИТЕ И УЧАЩИТЕ НА ДВЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ПИЯН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС

52-годишен мъж от село Зимница, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 22 юни, около 01,20 часа, в

Новини Сливен

ПАРКОВЕТЕ „ЮНАК“ И „АСЕНОВЕЦ“ ДНЕС ЩЕ ОТВОРЯТ В 10,30 ЧАСА

Парковете „Юнак“ и „Асеновец“ ще отворят в 10,30 ч. днес, вместо в 9,30.  Причината е, че в този час изтича срокът за достъп след третиране на площите срещу кърлежи. В

Новини Сливен

ЦЕНТРАЛНИЯТ ПАЗАР В СЛИВЕН СЕ ЗАТВАРЯ ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ, СПИРАТ СЕ КАФЕ АВТОМАТИТЕ НА ОТКРИТО

Общинският пазар в Сливен спира работа през почивните дни от утре – 21 март. Това реши на своето заседание днес Общинският кризисен щаб. Причината е продължаващото струпване на хора и