ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА ПОВТОРНО ПРИЛАГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ МОДЕЛ ЗА КАЧЕСТВО „ОБЩА РАМКА ЗА ОЦЕНКА – CAF“
09.05.2024 256 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА ПОВТОРНО ПРИЛАГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ МОДЕЛ ЗА КАЧЕСТВО „ОБЩА РАМКА ЗА ОЦЕНКА – CAF“

Община Сливен стартира процес по повторно прилагане на европейския модел за качество „Обща рамка за оценка – CAF“ (Common Assessment Framework). Моделът CAF 2020 е инструмент за цялостно управление на качеството в публичния сектор. Целта е осигуряване на висок обществен резултат, чрез непрекъснато подобрение на управлението и качеството на административната дейност и подобряване ефективността на всички нива и процеси в администрацията. Той дава възможност Общината да бъде разгледана и оценена в нейната цялост от вътрешен екип, основавайки се на цикъла „Планирай – направи – провери – действай” (PDCA).

Повторното прилагане на модела CAF 2020 в Община Сливен отново обединява усилията на ръководството и служителите. Сформиран е екип за самооценка от 10 души, в който са включени служители от различни функционални направления, за да може чрез изследване и анализ да се обхване цялостно дейността на общинската администрация.

Задачите на екипа по самооценка могат да бъдат разделени на три основни етапа. Първият етап представлява изготвяне на доклад за резултатите от самооценка на Община Сливен за периода 2022-2024 г. Самооценката представлява точна картина за състоянието на администрацията в дадения момент. В него ще бъдат отразени резултатите от анализа на вътрешната среда. Идентифицират се силните страни на организационното поведение, отразяват се областите на подобрение и са посочени мерките, които е необходимо да бъдат предприети за организационно усъвършенстване. Резултатът от тази самооценка е изготвянето на доклад, който се базира на визията за дейности, подобряващи управлението и протичащите работни процеси в администрацията. Етапът приключва с представяне на доклада и утвърждаването му от ръководството на Общината.

Вторият етап представлява съставяне на план за подобрение на Община Сливен за периода 2024-2026 г. На този етап ще бъде извършено приоритизиране на заложените в доклада от самооценка мерки за организационно подобрение, ще се разпределят за изпълнение във времето и ще се интегрират в процеса на планиране и управление на стратегическото и оперативно изпълнение в организацията. В резултат от тези дейности, екипът по самооценка ще състави проект на план за подобрение с определени отговорници по изпълнението за всяка от дейностите. Етапът приключва с представяне на проекта на плана за подобрение на ръководството на Общината, утвърждаването му и последващото изпълнение от служителите в администрацията в определените срокове.

Третият етап включва подготовката за провеждане на процедура по външна обратна връзка, т.е. оценка от външна за администрацията организация за правилното прилагане на модела за самооценка и постигнатите чрез него резултати. Приключва с получаване на етикет „Ефективен CAF потребител“.

Прилагането на CAF като устойчива управленска практика насърчава непрекъснатото усъвършенстване на организацията, постигането на по-добри резултати за нея и за служителите, за потребителите на услуги, за партньорите и за обществото като цяло, като използва знанието и мотивацията на хората в нея.

С цел набиране на информация относно нагласите и мнението на гражданите и бизнеса в община Сливен ви приканваме да подпомогнете организационното усъвършенстване на администрацията, като попълните анкетата, предоставена на следния линк: https://mun.sliven.bg/surveys/take/survey-17

 

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ВИ КАНИ ДА ОТБЕЛЕЖИМ ЗАЕДНО 184 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР
Следваща ДЕЯН ДЕЧЕВ И СТЕФАН ЩИЛИЯНОВ ПОЧЕТОХА 9 МАЙ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ХАМАМ БАИР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТУ НАЛЯВО, ТУ НАДЯСНО, ПРАВО В …. ОГРАДАТА

Шофьорка на лек автомобил марка „Форд“ нацели ограда, събаряйки част от нея, желязна врата и паметна плоча. Случката се разиграва малко след 20 часа в петък на ул. „Генерал Столипин“,

Новини Сливен

НА 21 СЕПТЕМВРИ В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ОТБЕЛЕЖИ ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА ПРИЛЕПИТЕ

Дирекция на природен парк „Сините камъни“ и „Зелени Балкани“ за поредна година организират Европейска нощ на прилепите в гр. Сливен Инициативата за честване на събитието е на Секретариата на  EUROBATS

Новини Сливен

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ СЕ СРЕЩНА С ОБВИНИТЕЛИ В СЛИВЕН

Главният прокурор Иван Гешев е направил изненадващо посещение в Сливен, научи Sliveninfo. В петък следобед той е посетил Съдебната палата в града под Сините камъни, където е имал среща с