ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЕКТА „БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА“
юни 28, 2021 292 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЕКТА „БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА“

Община Сливен се включва в проекта „България срещу диабета“. На 3 юли, събота, от 17 до 20 часа в Сливен, пред сградата на НТС ще има разположен пункт на който гражданите ще могат да получат информационни материали, както и да направят анкета за риска от развитие на диабет и да получат безплатно измерване на кръвна захар от две медицински лица. Малък брой индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на пункта, за да промотират здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция.

Проектът „България срещу диабета“ се организира от Лайънс клуб – Видин, съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28-те областни града в България. Основната му цел е да се създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България, чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

В рамките на проекта, в периода 26 юни – 8 юли 2021 г., се организира национален поход „България срещу диабета“. За периода от 13 дни активисти на проекта ще обходят всички областни градове в България, за да представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет.

 

Предишна ОТКРИХА STEM ЦЕНТЪР В СЛИВЕНСКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ „АРХ. ГЕОРГИ КОЗАРОВ“
Следваща НЕДКО НЕДЕВ ОТ РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ ОТ ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИДЕН СЛИВНАЛИЯ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИЯ 13 МАЙ

Един виден сливналия, който ръководи успешно голяма национална агенция, днес приема поздрави за рождения си ден. Инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите в България става на

Новини Сливен

14 ЮНИ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛНИЯ КРЪВОДАРИТЕЛ

Преливането на кръв спасява милиони животи всяка година. Необходимостта от кръв и кръвни продукти е универсална, но в световен мащаб достъпът до достатъчно количество и достатъчно качествени продукти е нееднозначен.

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ОЧАКВАМ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ В РЕГИОНА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД

Убеден съм, че и през следващия програмен период земеделието ще продължи да има голямо значение за нашия регион и очаквам да се възползваме от възможностите за развитие. Това заяви кметът