ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ЧИТАЛИЩЕТО В ГЕРГЕВЕЦ
15.03.2024 247 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ЧИТАЛИЩЕТО В ГЕРГЕВЕЦ

Приключиха дейностите по вътрешния ремонт на Народно читалище „Надежда 1929“ в сливенското село Гергевец. За това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Това е поредният обект в населените места, които Община Сливен ремонтира.
Двуетажната сграда разполага с голяма зала, където бе положена настилка от гранитогрес, бяха сменени дървените прозорци и порталните дървени врати, а стените и таваните бяха наново боядисани.

Дейностите в малката зала на читалището включваха облицовки с гипсокартон по стените, монтаж на нова ел. инсталация с осветителни тела и боядисване.

На втория етаж бе ремонтирано хранилището, където бяха сменени два прозореца и една врата, стените бяха измазани и боядисани, беше положена и нова подова настилка – балатум. Обектът разполага и с нов санитарен възел.

„Радвам се, че успяхме да внесем комфорт и да създадем по-приветлива среда в още едно място на българския дух, традиции и културно средище“. Това заяви  кметът Стефан Радев в отговор на изразената към общинското ръководство благодарност от страна на местни жители, посетители и самодейци към ремонтираното читалище.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПЪРВИ ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР В ПАМЕТ НА ПАТРИАРХ НЕОФИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРУПА МЪЖЕ ПОТРОШИХА КОЛА И ВХОДНА ВРАТА НА ЖИЛИЩЕ

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай с причинени материални щети. На 24 август, около 01,00 часа, на ул. „Великокняжевска“ в град Сливен е възникнал спор между група лица. Вследствие на

Новини Сливен

ПОСТАВЯТ НОВИ ЛАМПИ НА СВЕТОФАРА НА КРЪСТОВИЩЕТО МЕЖДУ „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ И „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“

Община Сливен започва подмяна на светофарните секции на кръстовището между булевардите „Стефан Стамболов и „Георги Данчев“. Ще се сменят лампите на всички 28 светофарни секции с нови LED-лампи и ще

Новини Сливен

САМО ЧУДО МОЖЕ ДА СПАСИ СТАРИЯ БРЯСТ

Символът на Сливен – Старият бряст, е тежко болен. Само чудо може да спаси вековното дърво. „На 90 % съм сигурен, че Старият бряст е поразен от гъбична инфекция, която