ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРЯВА ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В ПЕТ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРЯВА ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В ПЕТ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Община Сливен разширява гробищните паркове в селата Глушник, Стара река и Младово.  И за трите парка има влезли в сила подробни устройствени планове.

Разширението в Глушник е със 7,4 дка. Чака се удостоверение от Министъра на земеделието за промяна в предназначението на предвидените земи. В Стара река тече процедура за отчуждаване на терени с обща площ от 4 дка.  За Младово предстои да бъде изпратена в земеделското министерство преписката за промяна в предназначението на 12 дка земеделска земя, предвидени за разширението.

В начален етап е процедурата за селата Крушаре и Мечкарево. Поръчани са геоложките проучвания.

Разширението на гробищните паркове е продължителна процедура, която се извършва при спазването на различни закони и преминава за съгласуване през много администрации и институции.  Това отнема минимум една година, често – и повече.  Дейностите се планират за онези населени места, където капацитетът на гробищата е пред изчерпване или е запълнен.

През последните няколко години Общината завърши разширението на гробищните паркове в Чинтулово, Панаретовци, Селиминово, Глуфишево и Мечкарево.

Последното разширение на Новите гробища в Сливен от 55 300 кв.м, с 456 места за семейни гробници и 5 855 единични гробни места, приключи в началото на тази година. Изградените две колумбарийни стени, всяка с по 102 урнови клетки, са запълнени.  Нова колумбарийна стена бе изградена на гробищния парк „Ново село“, където е невъзможно да бъде извършено разширение. Стената разполага с 24 двойни и 36 единични ниши за полагане на урни.

„Община Сливен и занапред ще полага усилия да бъде създадена необходимата инфраструктура, за да може гражданите да изпратят достойно своите близки в последния им път“, отбеляза кметът Стефан Радев.

 

Предишна МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ/ СПИН - 1 ДЕКЕМВРИ 2022Г.
Следваща МАГИСТРАТИ ОТ СЛИВЕН ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ – МАТЕРИАЛНО-ПРАВНИ И ПРОЦЕСУАЛНИ АСПЕКТИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА НАГРАДЕНИ С ИНДИВИДУАЛНИ И КОЛЕКТИВНИ НАГРАДИ „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“

За дванадесета поредна година ученици и деца от област Сливен, извършили добродетелни постъпки получиха награди „Златно сърце“. Церемонията се състоя в сградата на Областна администрация Сливен. „Всички ние се раждаме

Новини Сливен

СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ТВЪРДИЦА ЗАСТАВАТ ЗАД КОРНЕЛИЯ НИНОВА

  Корнелия Нинова е единствената кандидатура за председател на НС на БСП, издигнат от конференцията на партията в Твърдица, научи Sliveninfo. Форумът се проведе в събота. Делегатите единодушно подкрепиха кандидатурата

Новини Сливен

КРАЖБА НА ЧАНТА ОТ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА И ГРАБЕЖ НА ЗЛАТЕН СИНДЖИР ЗА БЛИЗО 3000 ЛЕВА СА РАЗКРИЛИ КРИМИНАЛИСТИ

Полицейските служители предприемат издирвателни действия на 11 ноември, когато в участъка е подадено заявление от 33-годишен мъж от град Ямбол. Около 02,00 часа същия ден неизвестен извършител, след като е