ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ СИ ПРОФИЛ С ДВА НОВИ ПРОДУКТА, НАСОЧЕНИ КЪМ ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ СИ ПРОФИЛ С ДВА НОВИ ПРОДУКТА, НАСОЧЕНИ КЪМ ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ

Два нови информационни проекта, свързани с инвестиционната визия на Община Сливен, бяха представени днес на брифинг на кмета Стефан Радев. Те отговарят на въпроса „Защо регион Сливен е привлекателна дестинация за бизнес инициативи?“. Това са „Инвестиционна дестинация Сливен 2021 г.“ и „Технологичен и стартъп пътеводител-Сливен“. Продуктите са публикувани в сайта на Общината и са разработени в партньорство с Фондация „Тракия Тех“. Справочниците са предназначени за представители на бизнеса, които вече имат заявено присъствие в Сливен и региона, за чуждестранни и български инвеститори и консултанти с интерес към региона. Насочени са още към технологични компании с присъствие в България и в процес на разрастване, както и към професионалисти с интерес към градове с високо качество на живот.

Проектът „Инвестиционна дестинация Сливен 2021 г.“ се отнася за разработването на икономически профил на Сливен.  Вторият продукт е пътеводител за стартъп на малки и средни предприятия, насочен към провокиране на интереса на широк кръг от хора към методологията на стартъп компаниите. Проектите обследват широкия регион Сливен и са продължение на проекта по изработване на бизнес-каталог „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол 2019”, който бе ориентиран към потенциални инвеститори и обхващаше изследване за възможностите за инвестиции също в широкия обхват на областите Сливен и Ямбол.

„Сред основните ни цели при разработването на тази стратегическа визия, е да утвърдим имиджа на Сливен като добро място за живот, както и добро място за стартиране на бизнес, създаване на партньорски отношения с установения бизнес в града, както и за разработване на иновативни решения и поглед към нови пазари“, каза Стефан Радев.

Двата продукта бяха представени от Георги Стоев от „Тракия Тех“. „Инвеститорите се интересуват от региони с добра демография, като тази на Сливен. На местно ниво вашият град е изключително активен и първи доразви своя икономически профил като широк регион още през 2019 г. заедно с общините Ямбол и Тунджа“, отбеляза той.

Представените днес продукти предлагат информация основно за размера на населението в региона, за разстоянието, позволяващо ежедневно придвижване. Отговарят и на въпроси за демографските тенденции, размерът на населението на пазара на труда, регионите, от които Сливен привлича най-много нови жители. Информацията включва още нивото на средното образование, изучава ли се висше образование в технически специалности в региона, каква е структурата на заетостта  по отрасли в региона на Сливен и др.

„Сред основните ни цели при разработването на тази стратегическа визия е – от една страна да продължаваме да създаваме структурирана информация за нашия регион, която да е в полза на инвеститорите. Първата стъпка при вземането на инвестиционно решение, е събирането на информация за даден регион. Тук сме се опитали да спестим време и усилия на потенциалните инвеститори“, каза Стефан Радев.

„Огромен е потенциалът за стартиране на различни дейности, особено в днешно време, характерно с бързи технологични и организационни темпове и промени в световната икономика. Ние като град имаме много богати традиции в предприемачеството и е добре те да залегнат в нашата концепция, с което да провокираме хората да бъдат инициативни и предприемчиви“, заяви в заключение кметът.

С днешното представяне стартира комуникационна кампания на Община Сливен за утвърждаване имиджа на града и региона като добро място за живот, както и добро място за стартиране на бизнес и създаване на партньорски отношения с установения бизнес в града за разработване на иновативни решения и експанзия към нови пазари.

Комуникационната кампания е изготвена на български и английски език и е качена за свободен достъп на страницата на Община Сливен: https://mun.sliven.bg/invest

 

Предишна МОБИЛЕН ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ ЩЕ РАБОТИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ГЕРБ СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА “КАКВО ИСКАМ ЗА СЛИВЕН?”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДА ПАРКИРАШ НА ЗАВОЙ

Един сливенски „Мерцедес“ се оказа паркиран на завой. Иде реч за пресечката на улиците „Великокняжевска“ и „Чайковски“. Завиващите бяха максимално затруднени и изложени на риск. Случи се във вторник привечер.

Новини Сливен

ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕДЕЛВАЙС“ Е ЗАТВОРЕНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ

Детска градина „Еделвайс“ е затворена за цялостна дезинфекция. Причината е, че две деца от различни групи са имали контакт с лица с потвърдени проби за коронавирус. Децата са поставени под

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ АТАНАС ДЕЛИБАЛТОВ – ОБЩИНСКИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП, ПО СЛУЧАЙ 8 МАРТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ, От името на Българската социалистическа партия в община Сливен Ви поздравявам по случай Международния ден на жената. Изначално възникнал като политическо събитие за социалистите и борба  за равноправие