ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗКРИ ПУНКТ НА ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ В СЕЛО САМУИЛОВО

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗКРИ ПУНКТ НА ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ В СЕЛО САМУИЛОВО

Община Сливен разкри пункт на Детска млечна кухня в село Самуилово. Това е първият пункт извън Сливен.

Раздаването на храната стартира от днес. От услугата  се възползваха майки и от близки села. Разкриването на пункта е по предложение на Мелиха Трифонова от село Панаретовци.

„Мои близки от Сливен ползват Детската млечна кухня и са много доволни. Тъй като аз нямам възможност да ходя всеки ден до града, реших да предложа да бъде разкрит пункт в село Самуилово. Радвам се, че се случи и вече получавам разнообразна и полезна храна за детето си от тук. Това е голямо удобство за майките“, каза тя.

Кметът Стефан Радев посети Самуилово и се срещна с майки, ползващи услугите на Детска млечна кухня, с нейния директор Мирослава Костова и кмета на селото Красимир Кръстев.

„Радвам се, че има инициатива от страна на майките. Община Сливен е най-голямата по територия в България и съм доволен, че осигуряваме тази възможност и удобство за родителите, питателна храна за малките деца от Самуилово и близките села“, каза Стефан Радев.

„Имахме нужда от този пункт. Това ще помогне на много семейства и се надявам повече родители от други села да се възползват от услугата“, допълни от своя страна Красимир Кръстев.

Директорът на Детска млечна кухня Мирослава Костова е удовлетворена от факта, че към услугата има интерес от страна на младите майки. Тя благодари на Стефан Радев и Красимир Кръстев за подкрепата и бързата реакция след направеното предложение.

„Храната за децата се приготвя с висококачествени продукти, които имат сертификати за качество. Спазват се всички хигиенни изисквания“, каза още Костова.

Цената, която заплащат родителите, е 1 лев на ден. Менюто включва супа, основно и десерт. Детската млечна кухня в Сливен приготвя и предоставя храна на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Разполага с десет раздавателни пункта. Първият, където се приготвя храната, се намира в квартал „Даме Груев”. Пунктове има в кварталите „Речица“, „Българка”, „Сини камъни” – в ДГ „Елица”, „Дружба” – в ДГ „Детски Рай”. Раздавателни пунктове има още на пл. „Васил Левски“, в кварталите „Република“, „Клуцохор“ и в центъра – на ул. „Пейо Яворов“. От днес заработи и пунктът в Самуилово, където храна ще се раздава всеки ден от 12,15 до 12,30 ч.

По-късно Стефан Радев и Красимир Кръстев посетиха парка в Самуилово, където наскоро Общината монтира ново осветление.

Предишна ЛЕДЕНАТА ПЪРЗАЛКА В СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ДО 19 ФЕВРУАРИ
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ПОСТОЯННА КОМИСИЯ ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 02. 05. 2019 г. (четвъртък) до 14. 00 ч. е прекъснато водоподаването кв. „Речица“. При възможност

Новини Сливен

УДАРЕНАТА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ЖЕНА НЯМА СЕРИОЗНИ КОНТУЗИИ

На 15 април, в 14,18 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен, на пешеходна пътека до зала „Сирак Скитник“. Лек автомобил „Мерцедес“

Коментари и интервюта

РЕКОРДЪТ ЗА НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ НЕ Е В БЛАГОЕВГРАД, В СЛИВЕН Е

От неделя насам се уморих да слушам, че ниската избирателна активност при извънредните избори на кмет в Благоевград била рекордна. Може би е така, но само за Благоевград, където в