ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С ИНВЕСТИЦИИТЕ В ПЛУВНИЯ БАСЕЙН В ОУ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“
юни 24, 2021 531 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С ИНВЕСТИЦИИТЕ В ПЛУВНИЯ БАСЕЙН В ОУ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“

На свое редовно заседание днес местният парламент в Сливен одобри изменението на общинския бюджет. Като основен мотив за това кметът Стефан Радев посочи сумата от близо 80 хил. лв., която ще бъде отделена от резерва на бюджета за плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“.

„Основната ни идея е да продължим с ремонта и модернизацията на плувното съоръжение. Предвиждаме подмяна на изолацията и плочките в самото корито на басейна. Ще бъдат подменени и допълнителните технически системи. Сега осигуряваме тези пари, за да възложим проектирането на посочените дейности. В тази връзка, до края на годината вероятно ще предложим още една актуализация“, конкретизира кметът Радев. Той изчисли, че общата сума за тези дейности възлиза на около 200 хил. лв. Изменението на бюджета касае и постъпили искания от кметове на населени места за ремонт на уличната мрежа и изграждане на системи за видеонаблюдение в няколко села. Сред тях са Крушаре, Скобелево, Тополчане, Трапоклово и др. Средства от общинския бюджет ще бъдат насочени и в облагородяване на междублокови пространства в различни части на града“, конкретизира кметът Радев.

На днешната юнска сесия подкрепа получи и изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Сливен и издаване на сертификати клас В. То се налага във връзка с приетия тази година План за интегрирано развитие на Община Сливен 2021 – 2027 г.

Сред одобрените днес предложения попаднаха промяната в състава на Комисията по символика, приемане на годишния финансов отчет на „Пътнически превози“ ЕООД Сливен за 2020 г., както и избор на управител на „Дентален център-1 Сливен“.
Местният парламент гласува още упълномощаване на представител на община Сливен за участие в Общото събрание на „ВиК Сливен“ ООД. Беше определен и представител на общината, който да участва в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ВиК Сливен“. Подкрепа получи и Програмата за работата на общинския съвет през третото тримесечие на 2021 г.
Общинските съветници не постигнаха съгласие по едно от предложенията и то бе отложено за следваща сесия. Общо 47 точки бяха разгледани и гласувани на днешното заседание. Те включваха още обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, одобрение и изготвяне на подробни устройствени планове, прекратяване на съсобственост, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

Предишна В СЛИВЕН ЩЕ ИМА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ОПЕРАЦИЯ НА ПРЕСЛАВА БРАТОЙЧЕВА
Следваща Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА ОТ „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СПАСИ ЖИВОТА НА ЖЕНА ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИКА НА БИЛКИТЕ В БЯЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В НОВА ЗАГОРА

Притежание на наркотици са установили служители на РУ-Нова Загора в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност на 31 август. В близост до ЖП гарата в град Нова Загора

Новини Сливен

СЕМЕЙСТВО УСПЯ ДА ЗАЛОВИ НАГЪЛ КРАДЕЦ, ВЛЯЗЪЛ ДА ОБИРА ЖИЛИЩЕТО ИМ ПРЕЗ НОЩТА

28-годишен мъж е задържан за кражба на златни накити от частен имот в град Нова Загора. Мъжът е изненадан и хванат в момент на кражбата от собствениците на имота. На

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Чуждестранен журналист се занимава със събиране на информация за корупцията в България. Взимат му интервю: – Има ли корупция в България? – Да. На всяка крачка. – А какво най-много