ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ

Община Сливен продължава дейностите по инфраструктурните проекти. На пресконференция днес заместник-кметът Румен Иванов съобщи, че се очаква разрешително за строеж по проект, който е чакан от дълги години от гражданите на Сливен.
„Това е водоснабдяването на квартал „Ново село“ 2 А, селищно образувание „Изгрев“, местността „Хисарлъка“. В момента правим проучване, проектиране и изграждане на съоръжение за водовземане в различни части на града, предвид идеята и визията на общината градът да стане по-зелен, а това няма как да стане без наличие на вода“, обясни Румен Иванов.

Той добави, че успешно са приключили и асфалтовите дейности в града.

„Над 2 милиона и 800 хиляди лева са инвестирани в ремонт и изграждане на улици. От тях 2 милиона и половина са целеви средства от държавата. Продължават и ремонтите на тротоарите в общината. Приоритет са училища, детски градини и обществени сгради. Имаме визията тази политика да продължи и занапред. Има и обекти, които в момента са на етап по избор на изпълнител. Това са алеи и гробищния парк. За основния ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ също има процедура. Предстои избор на изпълнител. Предстои сключване на договор за изграждане на улица в квартал „Даме Груев“, където премахнахме незаконни гаражи“, каза още Иванов.

Работи се също по генерален план за организация на движението в цялата градска част.
„Такъв план общината не е имала, а е много важен за движението в града. В същото време продължаваме с дейностите по пешеходната пътека на Хамам баир“, обясни Румен Иванов.

Също така ще се ремонтират площадките в населените места. Предстои изграждане на изцяло нова детска площадка в квартал „Младост“ до Детска градина „В. и Х. Папазян”. Пусната е също процедура за ремонт на Детска градина „Звездица“.

Община Сливен продължава изпълнението си на един от основните приоритети за обновяване и изграждане на спортните съоръжения в града.

„Продължаваме с ремонта на комплекс „Асеновец“. Предполагам, че той ще приключи до края на годината. Също така предстои и ремонт на покрива на зала „Младост““, каза заместник-кметът.
Той допълни, че дейностите по саниране на жилищните сгради продължават. Сключените договори са за 51 блока. До този момент 25 сгради са готови. В процес на изпълнение са още 18.

Заместник-кметът Румен Иванов съобщи още, че в сряда ще започне обновяването на надлеза при село Самуилово. Той изрази надежда дейностите по този проект да приключат до края на тази година.

Предишна ТАТЯНА ШИВАРОВА ОТНОВО ГОСТУВА В СЛИВЕН
Следваща ЗАПОЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ШЕСТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ХРИСТО ХРИСТОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПО СЛУЧАЙ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

Скъпи приятели, На прага сме на светли празници. Искам да поздравя всички каракачани в Сливен и страната, пожелавайки им много здраве и семейно щастие. През изминалата година нашата федерация показа,

Новини Сливен

ЗА НЕЯ РИСУВАНЕТО Е СВОБОДА

Една частна школа по рисуване набира все по-голяма популярност в Сливен. На последния общински конкурс, носещ името на  Даниела Ненчева, възпитаници на частната школа „Артс хаб“ спечелиха три от призовите

Новини Сливен

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА СТАНА ЖЕНА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО

Веселина Седларска, писател и журналист от Сливен, стана Жена на десетилетието. Случи се в сряда вечерта на тържествена церемония в столицата. Веселина Седларска е победителка в конкурса в категория „Перо“,