ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА АСФАЛТИРАНЕТО В ГРАДА, БЕЗ УЛИЦИТЕ ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ, КОИТО СА АНГАЖИМЕНТ НА ВИК
23.08.2023 1304 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА АСФАЛТИРАНЕТО В ГРАДА, БЕЗ УЛИЦИТЕ ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ, КОИТО СА АНГАЖИМЕНТ НА ВИК

В края на август ще започне вторият етап от асфалтирането на улици в Сливен, с изключение на участъците, в които се работи по водния цикъл.

„През юни асфалтирахме основни улици, паркинги и пресечки в квартал „Клуцохор“, възстановихме нарушени настилки в централната градска част и кварталите „Българка“, „Младост“, „Сини камъни“, „Дружба“, „Република“.  След 28 август ще продължим с втория етап от дейностите в целия град, но отново по улици, които са извън обхвата на водния цикъл, тъй като те са ангажимент на ВиК.“, каза кметът Стефан Радев.

Предстои в Централна градска част да се работи по улиците „Мишо Тодоров“, „Ал. Екзарх“, северното платно на булевард „Братя Миладинови“, където не минава водния цикъл, частично булевард „Хаджи Димитър“ – от кръстовището на „Братя Миладинови“ до кръговото на „Лидъл“. Ще бъде ремонтиран участък по ул. „Илинденско въстание“, в района на стъкленото кръстовище, в пресечката с „Цар Симеон“ към „Банско шосе“.

По улици в кварталите също ще се извършат частични ремонти. Планирани са дейности в кв. „Българка“, в районите на магазин „Апетит“ и блоковете 13, 19, 20, 24, около СУ „Йордан Йовков“. В квартал „Дружба“ ще се асфалтира около  блок 28. В кв. „Младост“ ще се работи по улиците за достъп до Детска градина „Детство“,  блок 4 и входа от булевард „Стефан Стамболов“. В квартал „Стоян Заимов“ – север, по улица в района на Техническия университет. В квартал „Клуцохор се предвижда ремонт на ул. „Волентирска“ от ул. „Бдин“ до ул. „Баба Тонка“, ул. „Хилендар“ от ул. „6 септември“ до „Г. Икономов“, както и ул. „Алтанлъ Стоян войвода“, където вече водопроводът е сменен.

Предвидено е асфалтиране и в крайградски урбанизирани територии. Ще бъдат подобрени временните настилки на 250-метров участък след магазин „Еуфория“ в селищно образувание „Изгрев“ и участък в района на складовата база на „ВиК, след ЖП-прелеза, който води до вилни имоти.

Община Сливен ще предприема мерки за отстраняване на разрушени пътни настилки, които създават предпоставки за инциденти и произшествия. Асфалтирането е част от дейностите за подобряване на общинската инфраструктура и състоянието на уличната мрежа.

Предишна ОБЩИНАТА ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА СТАРАТА ЧАСОВНИКОВА КУЛА В СЛИВЕН
Следваща СЪВЕТНИК НОМЕР 1 СТАВА КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОТЕЛ – ТРИ ДНИ ПОД ЗНАКА НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР И ТРАДИЦИИ

Дни преди началото на едно от най-големите събития от културния календар на община Котел, града се подготвя за празник. По този повод кметът на общината -Коста Каранашев призовава всички граждани,

Новини Сливен

ЧЕСТИТО! КРЕНВИРШИТЕ В СЛИВЕН СТИГНАХА 11 ЛЕВА

Кренвиршите в Сливен удариха 11 лв. за кг. и то от най-масовите. На промоция могат да се намерят и за малко под 10 лв. Честито на печелившите.

Новини Сливен

МУЗИКАТА НА КИТАРИСТА НАЙДЕН ДОЙНОВ ПРЕОДОЛЯВА КАРАНТИНАТА

За музиката няма карантина. Особено, ако я създава най-добрият учител по китара в Сливен. Вече втори месец Найден Дойнов продължава да дава уроци по китара на многобройните си ученици. Въпреки