ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО И ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПУБЛИЧНОСТТА

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО И ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПУБЛИЧНОСТТА

Община Сливен получи сертификат за управление на качеството на административните услуги и висока оценка за публичността в общинския сайт, стана ясно днес на пресконференция на общинското ръководство. Сертификатът е за успешното въвеждане на европейската система за управление на качеството CAF. Преди две години Община Сливен започна работа по системата под ръководството на секретаря Валя Радева.

„През 2-годишния период екип от служители извършиха анализ, определиха нашите силни и слаби страни. После въведохме мерки за подобрение и след извършена външна оценка, ни беше присъден този сертификат“, каза на пресконференцията Валя Радева.

Тя сподели, че външните оценители са обърнали специално внимание на сайта на Общината и са изразили мнение, че е много добре подреден и всички стратегически документи са публикувани в него.
От своя страна кметът Стефан Радев поздрави екипа, работил по въвеждането на САF и препоръча да се поставят високи цели за още по-добри резултати.

„Полученият сертификат е поредна стъпка на общината в усилията и енергията й за подобряване на качеството на услугите. Получавали сме награди и за непрозрачна институция. Имаме покана от „Прозрачност без граници“ през декември да представим добри практики за публичност и отчетност и това е поредното доказателство, че се движим в правилната посока“, каза кметът.
Сертификатът по CAF бе връчен на официална церемония в столицата на 25 ноември от изпълнителния директор на Института по публична администрация – Павел Иванов, на секретаря на общината Валя Радева.
„В отговор на високите очаквания поставени към нас от страна на гражданите и бизнеса, Община Сливен ще продължи прилагането на модела CAF, използвайки научените техники за управление на качеството и постигане на организационно съвършенство“, каза Валя Радева по време на церемонията.

От 500 администрации в България, само 100 получават сертификат по CAF, сред които и Община Сливен.

Предишна ОДМВР - СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ВЪЗМОЖНИ ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ CAF

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕВРОПРОЕКТЪТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВИК СИСТЕМИТЕ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ РАБОТИ НА ПЪЛЕН ХОД

Представителен екип от ВиК-експерти, инженери, геодезисти и финансисти, работи усилено по европейския проект за „Доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктурата в населени места с над 10 000 жители, обслужвани от „ВиК“

Новини Сливен

СОБСТВЕНИК НА НИСАН ПОКАНИЛ КРАДЕЦА, ОСТАВЯЙКИ ПАРИ И ДОКУМЕНТИ ПРИ ОТВОРЕН ПРОЗОРЕЦ

Кражба на мъжка чанта с пари и лични документи от лек автомобил разследват служители на РУ-Сливен. Кражбата е извършена на 7 октомври около 08,30 часа. Служебен лек автомобил „Нисан Ноте“

Новини Сливен

ОЩЕ ДВА РЕСТОРАНТА СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА НА БХРА ЗА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НА МЕДИЦИ В СЛИВЕН /обновена/

Още два ресторанта се включиха в инициативата на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация за доставка на топъл обяд за медиците на първа линия в Сливен. Това са ресторанта на хотел