ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАБОТАТА СИ ПО ПРОЕКТ НА УНИЦЕФ
22.02.2023 774 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАБОТАТА СИ ПО ПРОЕКТ НА УНИЦЕФ

Съвместните дейности и постигнати резултати по проект на УНИЦЕФ обсъдиха  на среща зам.кметовете Пепа Чиликова и инж. Стоян Марков с представителя на световната организация в България Кристина Де Бройн, посланиците на Швейцария и на Нидерландия в страната – Н. Пр. Раймунд Фурер и Н. Пр. Симон Ван дер Бург. Двамата посланици са част от Групата на посланиците за ромско включване (GARI).

От името на кмета Стефан Радев домакините приветстваха гостите и благодариха за ползотворното сътрудничество. Община Сливен е партньор по проект за пилотно прилагане на „Гаранция за детето“ в България от април 2021 г.  Той е насочен към ранна детска интервенция, с акцент върху децата на възраст между 0 и 3 години с увреждания и затруднения в развитието, включително, и лицата, които полагат грижи за тях. В обхвата на проекта е и активното включване на деца със специални образователни потребности в обучителния процес от 3 до 7 години и предоставяне на услуги на терен, насочени към уязвими групи. Изпълнението на проекта приключва в края на март тази година.

От името на гостите Кристина де Бройн поздрави екипа на Община Сливен за постигнатите резултати и амбицията за подобряване на образователната инфраструктура. Тя определи като отлично партньорството през годините с Общината и лидерската й роля в процеса.

Де Бройн сподели, че в рамките на визитата си групата им е успяла да посети детската градина в квартал „Надежда“ и да се срещне с патронажните сестри от „Център за майчино и детско здраве“ към Медицински център „Д-р Георги Вълков Миркович“. Детската градина представлява мултифункционален комплекс за образование, здраве и култура. Тя бе изградена по проект на Общината в рамките на програмата „Здраве и образование за всички“ на българско-швейцарската програма за сътрудничество. Гостите проявиха интерес към дейностите на местните власти за по-добри условия за живот на уязвимите групи. „Община Сливен отговаря на тези предизвикателства, според възможностите си, като е създала условия за гражданска регистрация на място, частични подобрения на инфраструктурата, изграждане и ремонт на детски градини, включително и в малките населени места. Но трайно решение може да бъде взето само след намесата на държавата, с промени в законодателството“, каза заместник-кметът Стоян Марков.

„За УНИЦЕФ е важно да си сътрудничи с Община Сливен в разработването и тестването на иновативни практики и подходи за подкрепа на уязвими семейства с деца“, заяви в заключение Кристина де Бройн.

В срещата участваха още представители на УНИЦЕФ и на швейцарското посолство в България.

Предишна ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОТПУСНЕ ФИНАНСОВА ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТУРЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването на 29.11.2018г. от 10:00ч. до 16:00. към следните адреси: ж.к. „Дружба“ блок 1,2,7,6 и Детска Градина „Еделвайс“.

Новини Сливен

ПРЕСТИЖНО КЛАСИРАНЕ НА МЛАДИ СЛИВЕНСКИ МАТЕМАТИЦИ

Денис Сираков от 6. клас, Раян Камаринчев и Марияна Димитрова от 5. клас на ППМГ „Добри Чинтулов” се класираха за финалния кръг на математическото състезание ARML (Американска регионална математическа лига).

Новини Сливен

10 РЕМОНТИРАНИ ТАНКА Т-72 ИДВАТ В СЛИВЕН

Изпитания на последния ремонтиран през тази година танк Т-72 на Сухопътните войски се проведоха днес на полигона на „ТЕРЕМ-Хан Крум“ ЕООД в гр. Търговище. Това е десетият възстановен танк, който