ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ПО ПОВОД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ Й ПРАЗНИК
ноември 7, 2019 1183 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ПО ПОВОД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ Й ПРАЗНИК

Българската полиция чества своя професионален празник. По този повод ОДМВР-Сливен свика тържествено събрание в сградата на дирекцията. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Сливен Румен Иванов поздрави всички служители.
„За мен е удоволствие да ви поздравя по случай празника на българската полиция. Вашата професия е изпълнена с много премеждия и отговорност, в името на която често пренебрегвате семействата си. Убеден съм, че в структурите на институцията работят достойни мъже и жени, които ежедневно доказват своята отдаденост и професионализъм в изпълнение на служебния си дълг. Пожелавам ви преди всичко здраве, благополучие и още много професионални и лични успехи! Честит празник!“, каза в приветствието си Румен Иванов.

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков изказа благодарността си от добрата работа на отделните полицейски звена.
„Голямо удоволствие за мен е да видя залата препълнена със служители на ОДМВР-Сливен. Това е ярък пример за това, че сме обединени и сплотени, че работим заедно за каузата на МВР. Да бъдеш полицай е призвание и всеки, който е такъв, го носи в сърцето си. Това, което искам да ви пожелая най-вече, е да сте здрави. Честит празник!, заяви в обръщението си старши комисар Величков.

От името на областния управител Чавдар Божурски заместникът му Камен Костов също поздрави служителите на полицията.
По време на събранието бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за юли, август, септември и октомври на 2019 година. Наградите са съвместна инициатива на ОДМВР-Сливен и Община Сливен. Отличените за четирите месеца са Веселин Русев – старши инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен и Живко Кутулов младши експерт в участък „Надежда” при РУ-Сливен; инспектор Пламен Стефанов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен; инспектор Георги Топалов от сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. Призът „Полицай на месец октомври” е колективен. Той се присъжда на служители от патрулно-постова дейност в районните управления на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Малко преди тържественото събрание служителите от дирекцията поднесоха венец пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Честването на празника е въведено през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник о. з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-закрилник на полицията е потърсена консултация от Светия синод и по мнение на Митрополит Стефан за патрон е избран Свети Архангел Михаил, който е покровител на мира, правдата, реда и справедливостта.

Предишна ВИЖТЕ КОЙ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "НАДЕЖДА"
Следваща МАГИСТРАТИ ОТ ХОЛАНДИЯ РАЗПИТВАТ СВИДЕТЕЛИ В ОКРЪЖЕН СЪД - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ

Областният управител Минчо Афузов честити с поздравителен адрес рождения ден на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. „За нас, жителите на област Сливен, Вие сте истински пазител на духовността, човечността и

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата в област Сливен започна на 9 февруари, съобщиха от Областния кризисен щаб.  До края на седмицата първа игла ще бъде поставена на 205

Новини Сливен

ВЕСЕЛИНА СИМЕОНОВА – ЕДИН СЪВРЕМЕНЕН БУДИТЕЛ В СЛИВЕН

Тя е тиха, скромна и много даровита като учител. Веселина Симеонова преподава Български език и литература в гимназия „Добри Чинтулов“. „Всъщност никога не съм имала друга мечта, освен да стана