ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДГОТВЯ ДВА КЛЮЧОВИ ЗА ГРАДА ПРОЕКТА, ЕДИНИЯТ ВКЛЮЧВА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ЛИФТА
26.03.2019 2537 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДГОТВЯ ДВА КЛЮЧОВИ ЗА ГРАДА ПРОЕКТА, ЕДИНИЯТ ВКЛЮЧВА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ЛИФТА

Два ключови за града проекта подготвя Община Сливен за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в разстеж“ 2014-2020, стана ясно по време на брифинга на общинското ръководство днес.

Първият проект предвижда реализирането на дейности в обекти с национално значение, както и инфраструктурата около тях, заяви зам. кметът по икономическото развитие Стоян Марков. В него са включени символите на град Сливен и българското Възраждане. Това са къщите-музеи на Хаджи Димитър и Добри Чинтулов, на Сливенския бит,  Първата текстилна фабрика на Добри Желязков, тракийската гробница край сливенското село Калояново и историческото място Куш бунар в местността Карандила.

Инж. Марков допълни, че проектът се подготвя в партньорство с РИМ „Д-р Симеон Табаков“, общинската фирма „Пътнически превози“ ЕООД и Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“. Той предвижда още и цялостно обновяване на лифта, което не е правено досега от неговото създаване. С този проект Общината ще кандидатства за финансиране по Процедура BG16RFOP001-6.002 – „Развитие на туристически атракции“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, Приоритетна ос 6: „Регионален туризъм“. Финансирането на проекта ще става от две места. До 85%  с безвъзмездна помощ от оперативната програма и минимум 15 % с финансови инструменти от Фонда на фондовете. Предстои обществено обсъждане на концепцията за проекта.

Вторият проект, за който Общината вече има осигурено финансиране е свързан с разкриването на два нови социални центъра.

Единият ще е Център за временно настаняване на  бездомни лица, а другият Кризисен център за жертви на домашно насилие. Общата стойност на проекта е 2 млн. и 200 хил. лв., осигурени  от Инвестиционната програма.

Предишна ИЗВЕСТЕН УРОЛОГ ОТ ПЛОВДИВ ЗАПОЧВА ПРЕГЛЕДИ ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН
Следваща МАКЕДОНЕЦ ОТ ЯМБОЛ СТАНА ТЪРСЕН СЪДОВ ХИРУРГ В ДКЦ-2 - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Община Сливен отново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”, организирана от BTV Media Group. Тази година инициативата ще се проведе на 16 септември и е под надслов „Готови сме!“.

Новини Сливен

ЖП ГАРА СЛИВЕН – УСВОЕНИ МИЛИОНИ И ДУПКИ НА КОЗИРКАТА

Само година след като обновената жп гара в Сливен бе тържествено открита, на нейната козирка зеят две големи дупки. Преди 6 месеца Sliveninfo публикува снимки на тогава по-малките дупки в

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТМЕНЯ ПРАЗНИЧНИЯ КОНЦЕРТ НА ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ

Община Сливен уведомява гражданите, че планираният за днес празничен концерт от 10.45 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ се отменя в знак на съпричастност към жителите и гости на община Царево, засегнати от бедствието.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × 4 =