ОБЩИНА СЛИВЕН ПЛАНИРА ИЗГРАЖДАНЕ НА СВЕТОФАР ДО МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“
23.11.2023 1967 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ПЛАНИРА ИЗГРАЖДАНЕ НА СВЕТОФАР ДО МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“

Община Сливен е възложила проектиране за изграждане на светофарна уредба на кръстовището между булевардите „Хаджи Димитър“ и „Христо Ботев“, в района на ДКЦ – 1. За това съобщи зам.кметът Румен Иванов, който е и председател на Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. Комисията проведе последното си за тази година заседание. Като основен мотив Иванов посочи интензивния трафик и пътникопоток в конкретния участък, което налага въвеждането на допълнителни мерки за безопасност и намаляване на скоростта. Точките от дневния ред бяха свързани с анализ на актуалната пътнотранспортна обстановка и с разглеждане на постъпили предложения от граждани и фирми.

В рамките на заседанието бе взето решение за изграждане на допълнителни пешеходни пътеки. Едната ще се намира от западната страна на кръговото движение в кв. „Българка“, другата – на бул. „Банско шосе“, в района на детелината до кв. „Речица“.

С оглед безопасността на движение и повишения риск от пътни инциденти, с абсолютно единодушие, бе решено скоростта по новата улица до спортна зала „Васил Левски“ и залата по борба на Станка Златева да бъде ограничена до 30 км. Освен това по протежението й ще бъдат изградени две повдигнати пешеходни пътеки. Няколко постъпили искания до Комисията за поставяне на изкуствени неравности бяха отхвърлени като нецелесъобразни.

В отговор на постъпила молба за намаляване на скоростта от живущи във Вилна зона, в района на местността Сухата чешма и след дискусии, Комисията реши скоростта в участъка да бъде намалена до 30 км. Там контролът от страна на органите на реда ще бъде завишен.

На заседанието стана ясно още, че се обмисля проектиране за временна организация на движението чрез изграждане на кръгово движение между бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Радой Ралин“. Предвижда се то бъде обозначено с пластмасови елементи.

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА КИТАЙСКИЯ ПОСЛАНИК В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ФОЛКЛОРНИЯТ СЪБОР „ПРОЛЕТНИ ИГРИ И ОБИЧАИ – ЦВЕТНИЦА“ ТВЪРДИЦА, 2018

Преди 24 години Твърдица е един от първите градове, който организира детски фолклорен празник „Пролетни игри и обичаи–Цветница”. Този мащабен проект извървя дълъг път – от първоначалната идея – в

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЛЕТНАТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА АДВОКАТУРА

Кметът Стефан Радев поздрави участниците в Пролетната национална конференция на българската адвокатура. Тя се провежда в дните от 15 до 17 юни в град Сливен. В нея участват председателят на

Новини Сливен

АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА – В СЪВМЕСТНО ИЗСЛЕДВАНЕ С УЧЕНИ ОТ 30 ДЪРЖАВИ

Д-р Иванка Денева получи личната покана на ръководителя на международно изследване – за участие в работата на  проучващите. След отправената преди месеци– за присъствие и на Международна конференция, организирана от