ОБЩИНА СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ
юни 8, 2020 936 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

И тази година Община Сливен инициира дейности по подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2020-2021 година.

Определените количества смесени широколистни дърва за огрев – 4 кубика, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи на следните условия: лица с над 71% намалена работоспособност; лица, подали заявление в определения срок; лица, които не са подпомагани от Дирекция „Социално подпомагане” за отоплителния сезон; лица, живеещи на територията на община Сливен.

Количествата са определени еднократно за домакинство и следва да бъдат заплатени след утвърждаването на списъка на правоимащите лица от Кмета на община Сливен.

Стойността на 1 пространствен кубик дърва за огрев е 34 лв., а общата стойност за 4 кубически метра е 136 лв. с включено ДДС.
Транспортирането на дървата за огрев се организира и заплаща от лицата в утвърдения списък.

Дървата за огрев ще се получават от временни складове, намиращи се в общинска горска територия.

Срока на подаването на комплекта от документи за подпомагане на хора с увреждания (заявление по образец, копие на експертно решение на ТЕЛК и документ за самоличност- за справка при подаване на място) е от 15.06.2020 г. до 13.07.2020 г., включително в Център за административно обслужване на Община Сливен (Деловодство) и/или по електронен път на имейл адрес: soc_help@sliven.bg.

Заявление за кандидатстване може да бъде получено от Деловодството на Община Сливен (гише № 8 ) и/или изтеглено от официалния сайт на Община Сливен: https://mun.sliven.bg/za-hora-s-uvrejdaniya.

След определения срок ще се изготви списък с класираните и отговарящи на критериите лица.

Дървата се заплащат на касата на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси”, намиращо се на адрес: гр.Сливен, ул. „Цар Симеон“ № 5, в срок от 28.07.2020 г. до 19.08.2020 г. и от 17.09.2020 г. до 07.10.2020 г., включително.

При заплащане на дървата за огрев е необходимо да се представя документ за самоличност на одобреното в списъка лице /за справка/.

Заплащането на дървата може да се извърши и по банков път – по сметката на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” гр. Сливен, както следва:
IBAN: BG37 SOMB9130 31 610 645 00
BIC код: SOMBBGSF,
ОБЩИНСКА БАНКА,
В платежното нареждане задължително се вписва ЕГН на одобреното лице и телефон за контакт.

Предишна РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ПРОВЕРКИ НА ЛИЦА И ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО
Следваща НАЙ - СТАРОТО ЧИТАЛИЩЕ "ЗОРА" В СЛИВЕН ЧЕСТВА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦЪРКВАТА ОТБЕЛЯЗВА СТЕФАНОВДЕН

Третият ден на Коледа е Стефановден. С него празниците за годината приключват. Трапезата е месна – обикновено се коли прасе, а именникът е длъжен да почерпи със свинско: гозба с

Новини Сливен

В СЛИВЕН ИМА НОВИ ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ COVID -19 -актуализирана

В Сливен има нови двама излекувани от опасната зараза COVID -19, научи  Sliveninfo. Те са мъж и жена, но нямат връзка помежду си. Изписани са от Инфекциозното отделение на областната

Новини Сливен

ЗАПОЧНА РЕМОНТЪТ НА ПЪТЯ ДО КАРАНДИЛА

Ремонтът на пътя до Карандила, за който информира кметът Стефан Радев пред журналисти, стартира днес. В участъка от Чуката, през Меча поляна до Карандила, са констатирани разрушения на настилката, опасни