ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА С НАЙ-ВИСОКА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ В ОБЛАСТТА

ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА С НАЙ-ВИСОКА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ В ОБЛАСТТА

1 797,85 души е заболеваемостта в област Сливен при средна за страната от 1 739,52 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сливенска община  с най-голям ръст на заболеваемостта сред останалите в областта: 2 040,01 души на 100 000 лица от населението. Този показател за община Нова Загора е 1 786 души, за община Твърдица – 1 102,72 души, а 754,74 души – община Котел.

През последното денонощие новозаболелите са 254. Сред тях са лекар, 9 учители и 12 деца и ученици от различни детски и учебни заведения.

Починаха четирима пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания на възраст 72 /двама/, 73 и 78 години. Трима от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

За пореден ден е регистриран намален интерес към ваксинацията. Поставените за денонощие дози са 180, предимно втори и бустерни. Общо приложените дози са 87 556. Със завършен имунизационен статус са 43 270 души от населението на областта. Всеки, желаещ да се предпази, има възможност за избор на ваксина. Работното време на разкритите имунизационни пунктове е без промяна.

 

Предишна НАПУСНА НИ СЛИВЕНСКИ ХИРУРГ
Следваща ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ И НЕГОВИ ЗАМЕСТНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВКЛЮЧЕН БЪРЗОВАР ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР НА БУЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ В СЛИВЕН

Забравен включен бързовар е причинил пожар в апартамент на бул.“П.Хитов“ в град Сливен. Сигналът е получен на  26 април в около 17:14 часа, произшествието е ликвидирано от два екипа на

Новини Сливен

ЕДИН ВЪЗРАСТЕН ПОДПАЛВАЧ ОТ СЛИВЕН ВЛИЗА В ЗАТВОРА

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от 2 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Станчо К. Той е подсъдим за това,

Новини Сливен

ДВАМА СА АРЕСТУВАНИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

При засилени мерки по противодействие на наркоразпространението в град Сливен екипи на група „Охрана на обществения ред“ и участък „Надежда“ са осъществили  проверки и контрол на лица, склонни към извършване