ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРЯВА БЕЗПЛАТНИ БЪРЗИ ТЕСТОВЕ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ
март 24, 2021 708 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ОСИГУРЯВА БЕЗПЛАТНИ БЪРЗИ ТЕСТОВЕ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ

Допълнителни противоепидемични мерки предприема Община Сливен за провеждането на Парламентарни избори 2021 на 4 април, стана ясно от онлайн брифинг с журналисти на кмета Стефан Радев. Осигурява се възможност за бързи антигенни тестове на членовете на секционни избирателни секции, при желание от тяхна страна. От 25 до 30 март желаещите могат да се запишат на имейл: sekretar@sliven.bg или на телефон: 044/611215. Записалите се ще бъдат уведомени кога ще им бъдат извършени тестовете. Предвижда се това да става на 1 и 2 април. В случаи на положителен резултат на някой от членовете, следва Районната избирателна комисия да предприеме необходимите законовите процедури по замяната му с друг. Община Сливен осигурява още на секционните избирателни комисии дезинфектанти за ръце, за под и гладки повърхности, маски, кошчета за смет без капаци, сапуни и почистващи кърпи.

„Ситуацията е по-особена тази година. Предвид развитието на пандемията от коронавирус има необходимост да предприемем допълнителни мерки за осигуряване живота и здравето на хората“, посочи кметът Радев. Дава се възможност за максимална избирателна активност, като в същото време избирателите да се чувстват спокойни за живота и здравето си.
Кметът подчерта, че в  изборния ден на всеки от членовете на СИК ще бъде измерена температурата, като за целта Община Сливен е осигурила термометри във всички сгради, където се намират избирателните секции.
Друга допълнителна мярка, която Общината ще предприеме, е мащабна дезинфекция на 5 април на всички помещения, които са използвани през целия ден на вота.

„Професионална компания ще извърши дезинфекцията на помещенията и коридорите в сградите, така че да сведем до минимум риска в последствие за учениците. Приоритет за изборния процес ни е нашите съграждани да бъдат максимално спокойни, че всички мерки за тяхната безопасност по време на гласуване са предприети и те могат активно да упражнят правото си на вот“, бе категоричен кметът.

Той информира още, че вчера е провел онлайн дискусия с директорите на училища, където са разположени избирателните секции във връзка с действията и мерките по разработения от здравните власти медицински протокол, свързан с изборния процес. Ще бъдат обособени отделни входни и изходни коридори в сградата, в която са разположени избирателните секции, както и тяхното подходящо маркиране. Осигурен е контрол на входовете за пропускане и насочване на избирателите към секциите и съответно до изхода на сградата, с цел да се избягват струпвания, маркиране на местата за изчакване в и извън избирателната секция, така че да се осигури поддържането на физическа дистанция от поне 1,5 м. между участниците в изборния процес.
Тъмната стая за гласоподавателите ще бъде без завеса, като входът й ще бъде обърнат към стената. Периодично ще се извършва и дезинфекция на контактни повърхности. Избирателите трябва да носят защитна маска за лице, която да покрива носа и устата. Ако някой от тях няма защитна маска за лице следва да му бъде предоставена на входа на сградата, в която се помещава избирателната секция.

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ПОЛУЧИ ПОЗДРАВ ОТ АТАНАС ДЕЛИБАЛТОВ ЗА СВОЯ РОЖДЕН ДЕН
Следваща БОЙКО БОРИСОВ: ОТПУСКАМЕ 52 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА ДО 14 ГОДИНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДАРЕНИЕ ОТ АМПУЛИ ВИТАМИНИ И ПРЕВЪРЗОЧНИ МАТЕРИАЛИ ПОЛУЧИ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“

  Над 350 опаковки с ампули  витамин С, В1,  В12 и глюкоза, както и различни видове стерилни превързочни материали,  дари  „Софарма“АД на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Дарението е на

Новини Сливен

ЗА ЕДНО ОПАСНО КРЪСТОВИЩЕ В СЛИВЕН

Храстите, които виждате на снимката, са на бул. „Ичеренско шосе“. Точно на кръстовището за старческия дом и кв. „Сини камъни“. Изключително опасно кръстовище, особено за тези, които идват от кв.

Новини Сливен

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛИЩНО ОБРАЗУВАНИЕ „ИЗГРЕВ“

Благодарствено писмо получи кметът на община Сливен Стефан Радев във връзка с предприетите действия за осигуряване на пътната връзка за всички жители на селищно образувание „Изгрев“. „Подкрепата, която получихме от