ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗВЪРШВА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА ТРИ ЖИЛИЩНИ БЛОКА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“
25.10.2022 744 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗВЪРШВА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА ТРИ ЖИЛИЩНИ БЛОКА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Община Сливен извършва реконструкция на уличната канализационна мрежа на жилищни блокове 1, 2 и 3 в кв. „Даме Груев“. Дейностите започнаха в началото на месец октомври и трябва да приключат в рамките на 120 дни. Строителните работи включват изграждане на канализационни клонове с дължина 389 м, сградни отклонения за жилищните блокове и дъждоприемни шахти за блоковете 1, 2 и 3. През 2020 година е извършена реконструкция на канализационното отклонение за блок № 6 и подмяна на заустването към булевард „Хаджи Димитър“.

С изпълнението на дейностите ще се реши сериозен проблем на жителите от тези блокове с намалената  проводимост и чести запушвания заради невъзможността за оттичане на отпадъчните води от жилищните блокове в тази част на квартала. Ремонтните дейности са част от инициативата на Община Сливен за извършване на поетапна подмяна на амортизирани канализационни отклонения в града.

 

Предишна ЧУЖДЕСТРАННИ ДЕЛЕГАЦИИ ЩЕ ПОСЕТЯТ СЛИВЕН ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА - ДИМИТРОВДЕН
Следваща ТОКУДА БАНК ЗАКРИ ОФИСА СИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЧО“ В ЯБЛАНОВО ПРАЗНУВА 23 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

Детска градина  „Слънчо“ в Ябланово отпразнува 23 години от създаването си под мотото „Да танцуваме, да пеем и като слънца да греем!“. Всички групи под ръководството на своите педагози подготвиха

Новини Сливен

СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ЕДНО ЗАВЛАДЯВАЩО МУЗИКАЛНО СЪБИТИЕ, В ЧЕТВЪРТЪК 8 ФЕВРУАРИ, ОТ 18.30Ч. В ЗАЛА “СЛИВЕН”

Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма, в изпълнението на звездни гости. Под палката на френския диригент НИКОЛАС КРЮГЕР, известен със своите проницателни интерпретации

Новини Сливен

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ СЕ СРЕЩНА С ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе среща на 21 септември с директорите на училища и детски градини в Сливенска област, началника д-р Бисерка Михалева и експертите от РУО.