ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ИНИЦИАТИВА ПО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ
12.03.2020 1288 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ИНИЦИАТИВА ПО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ

Община Сливен започна инициатива за изграждане на осветление на пешеходните пътеки като част от мерките, които ръководството предприема за повишаване на безопасността по пътищата и намаляване на рисковете от пътнотранспортни произшествия. Кметът Стефан Радев обясни, че вече има направени пилотно няколко осветени пътеки.

„В момента сме в начален етап на осъществяване. Определени са 20 пътеки – такива, които са много използвани или са близо до учебни заведения, защото в тъмната част на деня видимостта е намалена и трябва да се погрижим за повишаването на безопасността на пътя, особено за децата. Вече са направени няколко  – по бул. „Стефан Стамболов“ и „Бургаско шосе“. Предстои поетапното изграждане и на други места“, обясни Радев.

Той допълни, че в момента се правят само мостри и след това дейностите ще бъдат възложени.
„Много вероятно е да продължим този проект и след това, ако се окаже успешен“, каза още кметът.

Стефан Радев посочи, че са водени разговори и с Ротари клуб, които искат да участват в тази инициатива, като финансират изграждането на част от пешеходните пътеки.

Предишна ОЩЕ 20 ДУШИ, ПРИСТИГНАЛИ ОТ ИТАЛИЯ, СА ПОД ДОМАШНА КАРАНТИНА
Следваща 9 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

XXI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА – ПЪРВИ ДЕН

От 8 до 10 май 2019г., за двадесет и първа поредна година в Сливен ще се проведе най-приказния, най-усмихнатия, най-смисления детски празник в България наречен Национален фестивал на детската книга.

Новини Сливен

ППМГ ВРЪЧИ ДИПЛОМИТЕ НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2023

Зрелостниците от Випуск 2023 на ППМГ „Добри Чинтулов“ получиха на 19 юни 2023 г. дипломите си за завършено средно образование на специално организиран за целта ритуал в зала „Май“. 137

Новини Сливен

ЕЛЕНКО БОЖКОВ: В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ИМА ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА „МАЛКАТА ЕНЕРГЕТИКА“

Причините, да се включа листата на кандидатите за народни представители от коалицията  Изправи се! Мутри вън! са две: Първата е, че семейните ми корени ми са от този прекрасен български