ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПИСВА ДОБРОВОЛЦИ И ОБЯВИ БАНКОВА СМЕТКА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА
март 17, 2020 1327 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПИСВА ДОБРОВОЛЦИ И ОБЯВИ БАНКОВА СМЕТКА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА

Поради отправени запитвания от граждани за необходимостта от доброволци, Община Сливен обявява телефонен номер на желаещите да се включат в инициативите в борбата с КОВИД 19. Кметът Стефан Радев заяви, че много сливенски граждани и фирми се обаждат с предложения да се включат с труд, финансови средства, предоставяне на сгради и закупуване на хигиенни материали, което е показател за съпричастност и сериозна отговорност към създалата се ситуация. Всеки делничен ден от 9 до 16 часа желаещите могат да се записват на телефон 0879 59 90 54.

„На посочения телефон желаещите могат да се запишат, за да създадем база данни. На този етап Домашният социален патронаж извършва доставката на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора. Смятаме, че това е по-сигурно, но ако ресурсите не ни достигнат да се справим самостоятелно, ще се обърнем за помощ и към доброволците“, каза Стефан Радев.

Фирмите, които желаят да окажат помощ, също могат да се обаждат на този телефон. Тъй като много от тях заявяват готовност за финансова подкрепа, Община Сливен предоставя и банкова сметка:
Общинска банка АД
BG 03 SOMB 9130 84 28713744
Община Сливен Булстат -000590654
Код за вид плащане:
44 51 00 – от страната
44 52 00 – от чужбина
Основание за плащане – дарение за борба с коронавирус

Предишна СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ, ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА С МЕРКИТЕ ЗА НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС
Следваща БОЛНИЦАТА ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ДВА ДЕЗИНФЕКЦИОННИ АПАРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЪРВО ПАДНА ВЪРХУ ЛЕКА КОЛА В СЛИВЕН

Силният вятър изкорени дърво, което падна върху лек автомобил. Инцидентът стана малко преди 11 часа във вторник пред сградата на НОИ, до пазара. Колата е била паркирана на бул. „Стефан

Новини Сливен

ОТКРИТА БЕ ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ В БЕРЛИН

Първата изложба на български художници в Германия за 2019 година е вече факт. Тя бе официално открита днес в Берлин. Изложбата представя творби на деветима сливенски автори: Димитрина Дойчинова, Мариана

Новини Сливен

ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА:БОРИСОВ СЕ ОПРАВДА ЗА ХАОСА В СЛИВЕН С МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Единна народна партия – Сливен изразява сериозно безпокойство от безсилието на министър-председателя Борисов да овладее ситуацията с разпространяваната фалшива информация за отнемането на деца от родители в района на Сливен.