ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПИСВА ДОБРОВОЛЦИ И ОБЯВИ БАНКОВА СМЕТКА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА
март 17, 2020 1507 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПИСВА ДОБРОВОЛЦИ И ОБЯВИ БАНКОВА СМЕТКА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА

Поради отправени запитвания от граждани за необходимостта от доброволци, Община Сливен обявява телефонен номер на желаещите да се включат в инициативите в борбата с КОВИД 19. Кметът Стефан Радев заяви, че много сливенски граждани и фирми се обаждат с предложения да се включат с труд, финансови средства, предоставяне на сгради и закупуване на хигиенни материали, което е показател за съпричастност и сериозна отговорност към създалата се ситуация. Всеки делничен ден от 9 до 16 часа желаещите могат да се записват на телефон 0879 59 90 54.

„На посочения телефон желаещите могат да се запишат, за да създадем база данни. На този етап Домашният социален патронаж извършва доставката на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора. Смятаме, че това е по-сигурно, но ако ресурсите не ни достигнат да се справим самостоятелно, ще се обърнем за помощ и към доброволците“, каза Стефан Радев.

Фирмите, които желаят да окажат помощ, също могат да се обаждат на този телефон. Тъй като много от тях заявяват готовност за финансова подкрепа, Община Сливен предоставя и банкова сметка:
Общинска банка АД
BG 03 SOMB 9130 84 28713744
Община Сливен Булстат -000590654
Код за вид плащане:
44 51 00 – от страната
44 52 00 – от чужбина
Основание за плащане – дарение за борба с коронавирус

Предишна СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ, ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА С МЕРКИТЕ ЗА НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС
Следваща БОЛНИЦАТА ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ДВА ДЕЗИНФЕКЦИОННИ АПАРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИМА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯТА НА „КАЧУЛКИТЕ“ В СЛИВЕН

При полицейската акция на „качулките“ в Сливен има задържани, научи Sliveninfo. „Не един, няколко души са. Открихме и наркотици, но затова ще бъде съобщено по-късно“, каза пред Sliveninfo източник от

Новини Сливен

82-ГОДИШЕН МЪЖ ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР В СЛИВЕНСКИЯ КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

82-годишен мъж е загинал при пожар в дома си, в сливенския квартал „Даме Груев“. Сигналът е получен на 24 ноември в 15,17 часа за пожар в жилищна сграда на ул.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Докторе, а може ли да пия водка? – Може. – И всичко ще продължи да е наред? – Не, всичко ще продължи да е зле. – Научих се да