ОБЩИНА СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2021-2022 Г.

ОБЩИНА СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2021-2022 Г.

Отчитайки обстановката и разпоредените противоепидемични мерки към момента, Щабът за изпълнение плана за защита при бедствия днес проведе заседание за готовността за зимен сезон 2021-2022 г.

По време на срещата кметът Стефан Радев, който е и председател на Щаба посочи, че приоритет на Община Сливен, освен справянето с коронакризата в момента, е и нормалното функциониране на обществения живот и навременни реакции в променящата се метеорологична обстановка. Това по думите му е необходима превенция за пътни инциденти, застрашаващи живота на хората и целостта на пътната инфраструктура.

„Общата ни отговорност е да запазим нормалния обществен живот в нашата община, да проверим степента на готовност с управленския капацитет, планирането на адекватно приложими мероприятия и подходящата техника за поддържане на нормална проходимост на улици и общински пътища“, подчерта кметът Радев.

В заседанието участваха представители на РС ПБЗН, Районно управление Полиция при ОД на МВР, ВиК-Сливен, Електроразпределение-ЮГ,  Областно пътно управление Сливен, РЗИ Сливен, Държавни горски стопанства Стара река и Сливен, „Общинска охрана и СОТ“ и ОП ,,Градска мобилност“. Всеки един от присъстващите представи с кратък доклад проведените подготвителни дейности и готовността на ведомството за действие и взаимодействие през предстоящия зимен период. Сред посочените дейности бяха обсъдени навременното ликвидиране на възникнали аварии по електрическата и водопреносната мрежа, навременното подсигуряване на критичните участъци от пътищата, за да не попаднат хора в капан на непроходимост, проверка наличие на опасни дървета на границата на пътищата, опасни за блокиране на движение, както и навременно евакуиране на закъсали хора. Отчете се персоналната отговорност на кметовете и кметски наместници по населени места с акцент и върху осигуряването на населените и минимума резерв в домакинствата от хранителни стоки и стоки от първа необходимост за справяне при възникване на сложна ситуация.

От своя страна секретарят на Щаба инж. Снежана Кънева посочи, че  Община Сливен поддържа непрекъсната връзка и обменя информация с дежурните екипи и щабовете, както и с кметовете на населените места. Тя обърна внимание и на това, че е създадена организация за постоянно дежурство на автомобили и длъжностни лица, които ще осъществяват контрол и координация с фирмите по поддържане на улиците, спирките, тротоарите и местата за обществено ползване. Приоритет при снегопочистването са мостови съоръжения, подходи към здравни, учебни и социални заведения и други обществено значими сгради, основни булеварди и улици за движение на обществения транспорт.

Във връзка с доклада на началника на РС ПБЗН, Община Сливен поема ангажимент да бъдат закупени акумулаторни батерии за специализираните автомобили, с помощта на които при сложна зимна обстановка ще се осигури евакуация на хора и доставката на продукти.

Предишна 1245 СА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ОТМЕНЯТ ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 21. 10. 2019 г. (Понеделник) от 09. 30 ч. до 15.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВОТО КРЪСТОВИЩЕ „РОЗОВА ГРАДИНА“

Кметът  Стефан Радев направи първа копка на изключително значимия за Сливен проект за реконструкцията на кръговото кръстовище „Розова градина“. „Това може би не е най-голямата инвестиция, която правим за изминалото

Новини Сливен

ЕКСПЕРТЪТ РАШИД РАШИД: АКО ПРЕЗ 2015 Г. БЯХМЕ СЪОБЩИЛИ, ЧЕ ДЪРВОТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ С ТРАКТОР, ЩЯХА ДА НИ ОБЕСЯТ

Гъбичната инфекция на Стария бряст е причинена от насекоми. Страхувам се, че няма изход от тази ситуация. Германският експерт, който докарахме тук през 2015 г., предложи дървото да бъде изкоренено