ОБЩИНА СЛИВЕН В ПОДКРЕПА НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС
юли 11, 2019 395 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН В ПОДКРЕПА НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС

Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности за финансиране на инициативи на малки, средни и големи предприятия от региона.

„За мен е удоволствие от името на кмета господинн Стефан Радев да ви поздравя с добре дошли, че сте тук, на организираната от Община Сливен работна среща. Искаме да запознаем представителите на бизнеса, на нестопанските организации свързани с него, с възможностите на програмата Фонда на фондовете. Казвам от мое и от името на ръководството на Общината, че сме доволни и радостни, че можем да дадем възможност и представим на бизнеса актуалните процедури и инструменти, с които той може да борави и да се развива. Пълната зала „Май“ ни доказва, че има такъв интерес от страна на местния бизнес“, каза при откриването заместник-кметът Стоян Марков.

Силвия Тодорова, член на Българска асоциация на консултантите по европейски програми, беше лектор на събитието. Тя благодари на Общината за организирането на срещата и че предоставя възможност за развитие. Тя обясни финансовите инструменти на Фонда за градско развитие, както и възможности за партньорство между местната власт и бизнеса.
„Фондът за градско развитие не е толкова популярен сред бизнеса. Неговият механизъм е по-известен сред местните власти и общините. Не говорим и за безвъзмездни средства. Става дума за кредитно финансиране с по-облекчени условия от стандартните банкови условия“, коментира Тодорова.

Дискусията предизвика широк интерес сред представителите на местния бизнес. Бяха зададени конкретни въпроси и всеки индивидуално беше посъветван как да доразвие своето предприятие или да започне свой бизнес. Индивидуалните срещи продължиха и след обяд в залата на Областния информационен център към Община Сливен.
След това бяха представени други възможности за финансиране. Стоян Марков заяви, че ще бъде направена организация подобни срещи да бъдат правени по-често, и поне два пъти годишно.

Предишна ПРИКЛЮЧИ ПОЧИСТВАНЕТО НА ДЮЛЕВА РЕКА
Следваща БОНЬО - В АРЕСТА, ИВАНКА С ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОСЪДИХА СЛИВНАЛИЯ, ОТВЛЯКЪЛ ЖЕНА, БИЛ Я, А ПОСЛЕ СЕ ОЖЕНИЛ ЗА НЕЯ

Наложиха наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 г. на Георги Т. (на 32 г., от град Сливен). Той е

Новини Сливен

МЛАД ШОФЬОР КАТАСТРОФИРА НА БУЛЕВАРД „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ В СЛИВЕН

Млад шофьор катастрофира на бул. „Панайот Хитов“ в Сливен малко след 13.30 часа в понеделник. Управляваното от младия водач „Мицубиши“ се удари в паркиран джип „Роувър“. „Стана ми лошо“, каза

Новини Сливен

ДА Е БЕРЕКЕТ

Дай Боже, тази година да е на берекет. С тези думи агробизнесменът Драгомир Димитров почерпи с череши в петък сутринта. Димитров е най-големият производител на череши в Община Сливен. Той