ОБЩИНА СЛИВЕН В ПОДКРЕПА НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС
юли 11, 2019 539 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН В ПОДКРЕПА НА МЕСТНИЯ БИЗНЕС

Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности за финансиране на инициативи на малки, средни и големи предприятия от региона.

„За мен е удоволствие от името на кмета господинн Стефан Радев да ви поздравя с добре дошли, че сте тук, на организираната от Община Сливен работна среща. Искаме да запознаем представителите на бизнеса, на нестопанските организации свързани с него, с възможностите на програмата Фонда на фондовете. Казвам от мое и от името на ръководството на Общината, че сме доволни и радостни, че можем да дадем възможност и представим на бизнеса актуалните процедури и инструменти, с които той може да борави и да се развива. Пълната зала „Май“ ни доказва, че има такъв интерес от страна на местния бизнес“, каза при откриването заместник-кметът Стоян Марков.

Силвия Тодорова, член на Българска асоциация на консултантите по европейски програми, беше лектор на събитието. Тя благодари на Общината за организирането на срещата и че предоставя възможност за развитие. Тя обясни финансовите инструменти на Фонда за градско развитие, както и възможности за партньорство между местната власт и бизнеса.
„Фондът за градско развитие не е толкова популярен сред бизнеса. Неговият механизъм е по-известен сред местните власти и общините. Не говорим и за безвъзмездни средства. Става дума за кредитно финансиране с по-облекчени условия от стандартните банкови условия“, коментира Тодорова.

Дискусията предизвика широк интерес сред представителите на местния бизнес. Бяха зададени конкретни въпроси и всеки индивидуално беше посъветван как да доразвие своето предприятие или да започне свой бизнес. Индивидуалните срещи продължиха и след обяд в залата на Областния информационен център към Община Сливен.
След това бяха представени други възможности за финансиране. Стоян Марков заяви, че ще бъде направена организация подобни срещи да бъдат правени по-често, и поне два пъти годишно.

Предишна ПРИКЛЮЧИ ПОЧИСТВАНЕТО НА ДЮЛЕВА РЕКА
Следваща БОНЬО - В АРЕСТА, ИВАНКА С ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА СА ХВАНАТИ С ДРОГА В НОВА ЗАГОРА

Притежаване на наркотици е установено от полицейски служители в Нова Загора. При патрулен обход на града в района на гробищния парк е извършена проверка на лек автомобил  „Фолксваген Пасат“. В

Новини Сливен

ШЕСТИ БЕЗПЛАТЕН КАСТРАЦИОНЕН МАРАТОН В СЛИВЕН

Екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари и техници от ASNI пристига отново в Сливен. Те ще осъществят 6-та поредна безплатна кампания за кастрация на домашни любимци, дворни кучета и котки и

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЛАНИНСКО РАЛИ „БЪЛГАРКА 2019“

На 1 юни  за времето от 13,00 до 18,00 часа и на 2 юни  за времето от 09,00 до 15,00 часа ще бъде затворен за движение пътят Сливен – връх