ОБЩИНА СЛИВЕН ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е НА ИНВЕСТИЦИОННАТА КАРТА НА ИНДУСТРИАЛНИТЕ ПАРКОВЕ В БЪЛГАРИЯ

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е НА ИНВЕСТИЦИОННАТА КАРТА НА ИНДУСТРИАЛНИТЕ ПАРКОВЕ В БЪЛГАРИЯ

„Индустриален парк Сливен“ вече е на картата на индустриалните паркове в България. Със заповед на министъра на икономиката и индустрията той бе вписан под №30 в регистъра на Индустриалните паркове. С това Сливен става част от инвестиционната политика на национално ниво с възможности за привличане на инвеститори и разпознаваема дестинация за развитие на бизнес, както на местни, така и на мултинационални компании и техни партньори.

От 2019 г. Община Сливен води целенасочена политика за подобряване на инвестиционния климат в региона и привличане на инвеститори, с цел подобряване на благосъстоянието на населението ѝ и подобряване на качеството му на живот. Този процес премина през няколко етапа – изработване и одобряване на Подробен устройствен план за територия частна общинска собственост, която се урегулира за производствена и складова дейност. Втората стъпка бе създаване на търговско дружество „Индустриален парк Сливен“ ЕООД, в което Община Сливен е едноличен собственик на капитала. След това бе изготвена цялата необходима документация за изпълнение на Закона за индустриалните паркове (ЗИП) и процедура по вписване.
Индустриалният парк е с площ от 2 684 дка и представлява един от най-мащабните проекти за индустриално развитие на територията на България. Обхваща група поземлени имоти от северната и южната страна на бившето летище „Бършен“, което дава възможност развитието на парка да се раздели на етапи. В същото време, съществуващите писта на летището и мотописта, ще бъдат запазени.

Той е разделен на 17 квартала, разположени в 4 зони: „Зона „Север“ – от 1 до 6–и квартал, с площ от 452 дка; „Зона Югоизток“, квартали от №9 до №13 и от №15 до №17, с площ 533 дка; „Зона Югозапад“, квартал 14, с площ от 38 дка; „Зона Летище и Мотописта“ , квартали 7 и 8, с обща площ от 1 660 дка.

Развитието на парка се предвижда да се извършва поетапно, стартирайки със „Зона Север“, за която ще се изгради вътрешна инфраструктура, достъпна до всеки парцел. Тя ще разполага с електрозахранване, водоснабдяване за питейни и производствени нужди и канализация, газоснабдяване, вътрешна пътна инфраструктура и изграждане на оптични електронни съобщителни мрежи. Едновременно с това ще се изгради и довеждащата инфраструктура за цялата територията.
„Радвам се, че тази идея и дългогодишните ни усилия да я реализираме, се увенчаха с успех. Искам в Сливен да има високоплатени работни места. Вярвам, че по този начин шансовете ни да превърнем нашия регион в притегателен център за инвестиции, развитие и повече възможности за бизнеса, ще се увеличат“, коментира кметът Стефан Радев.

Предишна КМЕТЪТ АТАНАС АТАНАСОВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ТВЪРДИЦА С ГОДИШНИНА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ГРАДА
Следваща В КОТЕЛ СЕ ОТМЕНЯ ПРОЖЕКЦИЯТА НА ЛЯТНОТО КИНО НА ОТКРИТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ТЪРЖЕСТВАТА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА“

На 20 декември 2018г., с коледен концерт и официална церемония за награждаването на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2018 приключиха тържествата

Новини Сливен

ШЕСТ ЧИТАЛИЩА ЩЕ ПОЛУЧАТ ОБЩИНСКА СУБСИДИЯ ОТ ВТОРИЯ ТРАНШ ЗА 2022 Г.

Общо шест читалища ще получат общинска субсидия от втория за 2022 г. транш. Това стана ясно след днешната среща на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР В СКЛАД

На 19 юли, в 23,19 часа, в  РСПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в складово помещение. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са дървени стелажи,