ОБЩИНА СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА ОБУЧЕНИЕ ПО ЗПКОНПИ
август 30, 2022 636 Прегледи

ОБЩИНА СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА ОБУЧЕНИЕ ПО ЗПКОНПИ

Община Сливен бе домакин на обучение, свързано с новите моменти в приложението на декларациите по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /ЗПКОНПИ/ в местното самоуправление. То се проведе по инициатива на секретаря на Община Сливен Валя Радева.

Председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев приветства организаторите и участниците – служители в администрациите,  председатели и членове на общинските съвети и постоянните комисии в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Обучението проведе адвокатът от Софийската колегия Николай Николов, доктор по право, автор на монографии, свързани с правната материя на конфликта на интереси, дългогодишен бивш член и председател на Комисията за конфликт на интереси.

Сред основните теми бяха функциите на органите по назначаване, начините за подаване и проверка на встъпителни и годишни декларации по ЗПКОНПИ. Бяха разяснени дефинициите за конфликт на интереси, частен интерес, блага и свързани лица. Акцент бе поставен върху задълженията на лицата, заемащи висши публични длъжности.  Бяха обсъдени конкретни казуси, новите моменти в административната и съдебна практика през 2022 г., както и способите за недопускане на конфликт на интереси.

Предишна ПРИ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ПРЕМИНА ТАЗГОДИШНИЯТ СЪБОР В СТАРА РЕКА
Следваща БИВШ ШЕФ НА СЛИВЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ВЛЕЗЕ В ЛИСТАТА НА "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТИМА ОТ НОВИТЕ БОЛНИ С COVID-19 СА ИНФЕКТИРАНИ НА РАБОТНОТО МЯСТО

Осем са новите случаи на  COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Петима от тях са жители на Твърдица, работници в една и съща група в

Новини Сливен

ГЕОРГИ КАЙРАКОВ СЪС ЗЛАТЕН И СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В СЪСТЕЗАНИЕТО ОТ НАЦИОНАЛНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ ПО КАРАТЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР

Георги Кайраков донесе златен и сребърен медал за ОДМВР-Сливен в две дисциплини на състезанието от Национална купа „България” по „Полицейска лична защита”. Състезанието се проведе на 7 ноември в град

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: 24 МАЙ Е ПРАЗНИК НА ДУХОВНОТО ИЗВИСЯВАНЕ И НА СТРЕМЕЖА КЪМ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ ЧРЕЗ НАУКА И КУЛТУРА

Уважаеми учители и ученици, дейци на културата и изкуството, скъпи съграждани! Честит 24 май – празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата ни.